• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Kleuren trends 2024

Kleurentrends variëren van jaar tot jaar, beïnvloed door cultuur, politiek en andere factoren. Wij nemen je graag me naar de trends op het gebied van kleuren voor het jaar 2024. Laat je inspireren en enthousiasmeren door de kleuren van KEIM en geef jouw huis meer kleur. 

We starten met de lichte kleuren. Om te beginnen met de crème tot roze zachte kleuren. Deze KEIM kleuren geven een rustig effect in de ruimte waar je deze kleur gaat toepassen. Het zal warmte geven door de warme tonen in de KEIM kleuren. Tevens geven deze kleuren een tijdloze uitstraling en blijven deze kleuren immens populair en van alle tijden.

Ook de Beige tot Naturel kleuren zijn wederom dit jaar geliefd. Deze kleuren brengen een natuurlijke en zachtheid in de ruimte. Daarnaast zijn deze kleuren makkelijk te combineren met allerlei andere kleuren en is het een veilige kleur om te kiezen. Combineren met deze kleuren zal makkelijker gaan dan wanneer je kiest voor harde kleuren.  Door de rustige tinten creëer je eenvoud, evenwicht en diepte door verschillende tinten te gebruiken.  

We zien ook echt een opmars van de blauwe kleur als het gaat om de trends van 2024. In combinatie met gouden accessoires of behang geeft dit een frisse en chique uitstraling. En ook weer goed te combineren met beige tonen zoals hierboven vermeld. We hebben het wel over harde blauw, niet de zachte tinten hiervan. Deze blauwe kleuren zijn ook er goed te combineren met de zachte roze kleuren. Je mag knallen met kleuren in 2024 maar wel met behoud van eenvoud zoals de trends aangeven. Kleur is een emotie en alleen jij kan deze emotie voelen. De kleur die je kiest is van persoonlijke aard. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.

Heb je er ook al eens over nagedacht om je plafond een kleurtje te geven? Het is niet iets wat standaard wordt gedaan. We kiezen doorgaans voor een witte kleur. Juist je plafond mee schilderen in de zelfde kleur van de wanden geeft een knus effect en versterkt de eenheid binnen de ruimte. Harde en donkere kleuren worden toegepast in ruimtes met een hoog plafonds. Hier creëer je knusheid en maak je de ruimte minder groot. Heb je een laag plafond? Dan kan je het beste kiezen voor de zachte kleuren en tinten. Door deze kleuren toe te passen creëer je  ruimte in de woning.

 

Categorieën & filters