• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

GEZONDE VERF VOOR EEN GEZONDE WOONRUIMTEN
Lucht is om in te ademen..., zonder het te beseffen zijn er binnen vaak schadelijke stoffen aanwezig. De lucht binnen is meestal ongezonder dan men denkt.

Geen schadelijke stoffen in de lucht door mineraalverven. 

De binnenverven van KEIM bevatten geen conserverings- en oplosmiddelen of weekmakers en zijn dus zeer geschikt voor gevoelige mensen, zoals kinderen of mensen met een allergie.

Ongeacht of het gaat om een woon-, slaap of werkkamer, een kinderdagverblijf, een school of ziekenhuizen - met de mineraalverven van KEIM kan iedereen gewoon en veilig doorademen.

 

 

WEETJE...
We brengen allemaal gemiddeld 21 uur per dag in gesloten ruimtes door! Of we ons daar goed voelen, hangt in grote mate af van het binnenklimaat en de luchtkwaliteit.

Door KEIM mineralenverven heeft u geen schadelijke stoffen in de lucht! Gegarandeerd prettig voelen en bijkomen tussen de muren van uw woning!

Artsen zijn bezorgd, dat steeds meer mensen op steeds meer stoffen allergisch reageren. Kinderen zijn daarin sterk vertegenwoordigd, omdat zij wezenlijk gevoeliger reageren dan volwassenen. Het doel van verantwoorde bouw en architectuur zou de creatie moeten zijn van gebouwen met een gezond binnenklimaat.

De dampopen mineraalverven van KEIM bevatten geen stoffen die voor de gezondheid van de mensen of voor het milieu schadelijk zouden kunnen zijn. Keim zorgt voor een ademende woning!


Brandveiligheid, geluidsisolatie, thermische isolatie - voor bijna alles bestaan er normen in de bouw…., alleen niet voor de gezondheid van bewoners. Dat is vreemd, vindt u ook niet?

Wat zorgt eigenlijk voor een gezond binnenklimaat? Dat hangt van verschillende factoren af zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Maar ook emissies uit bouwstoffen en meubels kunnen de kwaliteit van de binnenlucht en daarmee ons welzijn beïnvloeden. Met name moderne, zwaar geïsoleerde gebouwen zonder gecontroleerd ventilatiesysteem stellen ons voor behoorlijke uitdagingen.

GESCHIKT VOOR MENSEN MET EEN ALLERGIE - KWALITEITSKEURMERK VOOR VEILIGE BOUWPRODUCTEN

Sinds 1983 is KEIM Biosil op de markt, de eerste silicaatverf voor binnen voor mensen met een allergie, aangezien er geen conserveringsmiddelen, weekmakers en oplosmiddelen aan zijn toegevoegd en de verf zeer diffusie-open is. Daarom is KEIM in 1998 onderscheiden met het TÜV-milieukeurmerk (Umweltsiegel) en in 2003 met het certificaat “Allergiker geeignet” (geschikt voor mensen met een allergie) (IUG).

Regelmatige controles door onafhankelijke instituten bevestigen de veiligheid van de producten. Als eerste fabrikant ooit is KEIM in 2004 voor het product KEIM Biosil onderscheiden met het kwaliteitskeurmerk “natureplus”. Deze kwaliteitsgarantie stelt veel strengere eisen aan bouwproducten dan de “Blaue Engel” en is bedoeld om consumenten en professionals in de bouw duidelijkheid te verschaffen over de beste duurzame bouwproducten op de markt.


Verf belangrijkste bron van microplastics in oceanen en rivieren

Een Zwitsers onderzoeksbureau concludeert in een rapport dat verf de grootste veroorzaker is van vervuiling van water met microplastics. Verf en coatings dragen meer bij aan het probleem dan producten waarvan dat al langer bekend was, zoals textiel en plastic producten. Bij microplastics gaat het om deeltjes die kleiner zijn dan 5 millimeter in doorsnede. Waterzuiveringsinstallaties kunnen dit soort kleine deeltjes niet uit het water halen, en ze komen steeds meer in het milieu voor. Eerdere onderzoeken wezen tal van bronnen aan. Het Zwitserse instituut Environmental Action komt nu met cijfers dat de allergrootste veroorzaker van microplastics verven en coatings zijn. Ze zijn dat over de hele wereld, en het meeste in Zuid-oost Azië, de onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat daar zowel veel nieuwbouw als sloop van zeeschepen is.

Toch is scheepsverf niet de belangrijkste bron. Dat zijn de ‘decoratieve coatings’ verven zoals die door schilders en door particulieren gebruikt worden (en die ook de grootste bulk vormen in de wereldwijde verfproductie).

De onderzoekers, die aangeven dat er weinig concrete cijfers bekend zijn en dat er dus met verschillende bandbreedtes gerekend moet worden, concluderen dat er jaarlijks 1857 kiloton microplastics door verf alleen in het milieu komt. Ruim 55 procent daarvan komt door ‘decorative coatings’.

Bij de schatting is ook de verf meegewogen die ongebruikt in het milieu komt. Dat zijn macroplastics die pas later vervallen tot microplastics. De ongebruikte verf maakt maar een derde deel uit van het totaal aan verf die in de oceanen en rivieren terecht komt. Dan gaat het om verfdeeltjes die vrij komen tijdens het appliceren van de verf, dus het schilderen of spuiten, verfdeeltjes die in het milieu komen tijdens het levensduur van de verflaag, door veroudering en verwering, en verf die in het milieu komt bij de einde levensduur van het geschilderde object.

Het rapport wil vooral de ernst van het probleem aangeven, een oplossing biedt het niet, behalve dat het pleit voor zeer zorgvuldig (well managed) omgaan met oude verf en verfdeeltjes en waar mogelijk het hergebruik van verf. Overigens erkennen de onderzoekers het nut van verf en coatings als beschermingsmiddel voor tal van objecten.