• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Blog

De meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel

KEIM buitenmuurverf voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van weersbestendigheid en milieuvriendelijkheid. KEIM verf vond zijn basis al in de 19e eeuw, waardoor er een schat aan kennis en ervaring is opgedaan voor dit uniek product. 

KEIM is de ideale verf voor uw buitengevel:
- Duurzaam
- Licht-en kleur echt
- UV-bestendig
- Economisch
- Milieuvriendelijk
- 20 jaar kleurgarantie
- Onbrandbaar
- Extreem weerbestendig
- Minimale neiging tot vervuiling
- Zeer damp open

KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME zijn de absolute top voor uw buitengevel. Een sol-silicaatverf welke geschikt is voor diverse ondergronden. Het verschil tussen de KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME is de 'ME'-toevoeging: een fotokalytisch titaandioxide die de organische vervuiling en schadelijke gassen reduceert. Het voordeel hiervan is dat dit er tevens voor zorgt dat de KEIM Soldalan-ME mos en algengroei tegen gaat. Daarnaast is deze KEIM-variant beter reinigbaar.

KEIM Royalan hoort ook in dit rijtje thuis, maar wordt vanwege zijn samenstelling vaak toegepast bij donkere kleurpigmenten (bijv. de kleuren KEIM 9008 of RAL 7016) zoals een spatrand langs de onderzijde van de gevel.

KEIM Granital is een dispersie silicaatverf, hoogwaardig en geschikt voor alle minerale ondergronden. KEIM Granital is uitermate geschikt om uw kostbare bezit te beschermen tegen sterke weersinvloeden, en in het bijzonder tegen zure atmosfeer. (denk aan woningbouw in de nabijheid van bijv. industriegebieden)

Daarnaast is er ook nog een KEIM Soldalan-Grof, KEIM Royalan-Grof en een KEIM Granital-Grof. Beide kunnen worden gebruikt als onderlaag of tussenlaag om te egaliseren bij minerale ondergronden waar oneffenheden of haarscheurtjes zijn ontstaan. Beide varianten zijn niet geschikt als eindlaag en zullen moeten worden overgeschilderd met respectievelijk de KEIM Soldalan, KEIM Soldalan-ME, KEIM Royalan of de KEIM Granital.

wanneer kun je het beste buiten schilderen

Over het buitenschilderwerk van de gevel bestaat nog wel eens verwarring. In deze blog belichten we de periode waarin het beste de gevel geschilderd kan worden. Natuurlijk gaan we uit van het schilderen met KEIM, dat is namelijk ons vakgebied....

KEIM verkiezelt het beste wanneer de ondergrond (de gevel dus in dit geval) droog is. Het vochtpercentage dient gelijk of lager te zijn dan 6%, eigenlijk praktisch kurkdroog. Dit is met name belangrijk voor een onbehandelde gevel die voor het eerst met KEIM geschilderd gaat worden. KEIM geeft 20 jaar kleurgarantie op haar producten, maar dit houdt dus tevens in dat men zich aan een bepaald aantal voorwaarden dient te houden, ook KEIM-producten hebben net als ieder ander product een handleiding! (Tip: de meeste producten in onze webshop hebben onder de 'omschrijving' een product / technisch informatieblad die men kan downloaden) Hierin vind men praktisch alle benodigde informatie in terug.

Omdat het eerder vermelde lage vochtpercentage zeer zeker van belang is, wordt meestal het advies gegeven om het schilderwerk aan de buitengevel op te pakken in de periode van april tot en met september. De buitentemperatuur speelt namelijk ook nog een rol: KEIM dient aangebracht te worden bij een temperatuur tussen de +5°C en +25°C. De periode is echter geen vast gegeven, ook in maart of in oktober kunnen we in Nederland nog een aantal dagen met goed weer en genoemde temperaturen hebben waardoor ook hier het schilderen nog mogelijk is.

Is het een dag of 2 droog en de temperatuur is goed: succes met je schildersklus!

In een volgend blog komen we terug op de verschillen van de meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel.