• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Blog

Keim Mineraalverf en Certificaten. Wat zegt dit nou eigenlijk....

 

Certificaten en KEIM mineraalverf..... 

Zoals jullie weten, is KEIM een duurzaam product. Maar wist je dat KEIM mineraalverf al diverse certificaten heeft weten te bemachtigen? In deze blog zal ik een paar certificaten benoemen en meteen erbij uitleggen wat deze inhoudt. Maar vooral, waarom KEIM mineraalverf deze certificering heeft gekregen. 

KEIM mineraalverven staat voor hoogwaardig, duurzaam en milieuvriendelijk. Nog een weetje…. KEIM mineraalverf is een van de weinige verffabrikanten die een breed scala aan certificaten heeft voor hun producten! Wederom, fijn om te horen… 

 

Al eens gehoord van Cradle to Cradle? 

Cradle to Cradle is een concept dat zich richt op duurzaamheid en het minimaliseren van afval. KEIM mineraalverven zet zich in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke producten. De verven van KEIM zijn daarom ontworpen volgens het Cradle to Cradle-principe. Dit betekent dat alle ingrediënten van de verf volledig veilig zijn voor mens en milieu en dat de verf na gebruik volledig recyclebaar is. Tevens maakt KEIM alleen gebruik van natuurlijke materialen om hun verven te maken, zoals minerale pigmenten, water en kalk. Hierdoor zijn de verven volledig biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu. Dit in tegenstelling tot traditionele verven, die vaak giftige stoffen bevatten en bijdragen aan vervuiling en afvalproblemen.

Door te kiezen voor Cradle to Cradle-gecertificeerde verven van KEIM draag je dus bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Dan heb je ook nog het ISO 9001-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat KEIM voldoet aan de internationale normen voor kwaliteitsbeheer. Dit betekent dat hun producten en diensten voldoen aan de eisen van klanten en voldoen aan de wettelijke voorschriften. Een ander belangrijk certificaat is het ISO 14001-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat KEIM voldoet aan de normen voor milieumanagement. Ze hebben een systeem ontwikkeld om de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren en te voorkomen dat ze schadelijke stoffen in de atmosfeer uitstoten.

Weetje: We brengen allemaal gemiddeld 21 uur per dag in gesloten ruimtes door! Of we ons daar goed voelen, hangt in grote mate af van het binnenklimaat en de luchtkwaliteit.

 

Of wat dacht je van Nature Plus label waarmee de ecologische binnenverf KEIM Biosil is voorzien. Hiermee voldoet het aan de strenge kwaliteitseisen. KEIM Biosil is emissievrij en zeer diffusie open en wordt regelmatig en op vrijwillige basis door onafhankelijke testinstelling op schadelijke stoffen gecontroleerd. KEIM Biosil staat gerand voor een comfortabel atmosfeer en prettige gevoel van veiligheid. Ongeacht of het een woon, slaap of werkkamer en anders scholen, ziekenhuis of verzorgingshuizen betreft. 

Last van allergie? KEIM heeft in 1998 het ‘TÜV Milieukeurmerk’ en in 2003 het certificaat ‘Allergiker Geeignet’ gekregen. Een ideale verf voor mensen met een allergie. Dit omdat zoals eerder ook aangegeven geen conserveringsmiddelen, weekmakers en oplosmiddelen aan de KEIM verven zijn toegevoegd. 

Kortom, KEIM mineraalverf besteed veel aandacht aan kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de hoogste normen. Met hun uitgebreide reeks certificaten kunnen klanten er zeker van zijn dat ze de beste verven en coatings krijgen die beschikbaar zijn. 

Wil jij ook gebruik gaan maken van onze producten van KEIM. Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Duurzaamheid van KEIM mineraalverven

Duurzaamheid

Wat doen wij van Mineraalverf met duurzaamheid? Wat duurzaamheid betreft heeft de concurrentie geen schijn van kans als het gaat om KEIM mineraalverven. 

Onze mineralen verven van KEIM gaan tenminste 20 jaar mee. Zowel optisch als functioneel. Gewoon twee keer zo lang dan andere verven. Dat scheelt dus uiteindelijk aan kosten en productie van nieuwe verven etc.  

Als het gaat om de gevelverf van KEIM. Dan heeft de KEIM verf twee taken: De gevel voor zien van een kleur en het beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Denk aan weeromstandigheden, regen en zon, uv straling, schadelijke stoffen of micro organisme.

Als je verf  aan deze criteria voldoet. Dan mag je als leverancier van dit merk, super trots op zijn. 

En wat blijkt….. Onze KEIM mineraalverven voldoet hier gewoon aan! En dat maakt nu het verschil met de concurrentie. Bij veelal andere verven ben je snel weer aan het schilderen. Want deze voldoen niet aan de kwaliteit.

Met KEIM kies je voor een duurzame en veilige oplossing.

Als je gaat schilderen, doe je dit voor de lange termijn.  KEIM mineraalverven is tot op heden ongeëvenaard duurzaam. 

Weetje.....

Volgens het CBS is de definitie van Duurzaamheid: Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de levensbehoeften van de huidige generatie, zonder die van de toekomstige generaties tekort te doen. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Voorbeelden zijn een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, een hoogopgeleide en gezonde bevolking, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen.

 

Wist je dat……………….

Er zijn nog steeds originele gevelschilderingen met KEIM van eind 19de eeuw te vinden. Denk hierbij aan het gebouw in Berlijn: Bondskanselarij, Singapore: Marina Bay Hotel en in Sydney: Sydney Opera House. Hoe gaaf is dat! Het niet voor niets dat KEIM verf de beste verf is.

 

Vergeet ook niet dat de toekomst duurzaamheid verdiend….. Dat betekend duurzaam bouwen, respect voor dier en milieu. 

De duurzaamheid van KEIM mineraalverven in levensduur van het product, gemaakt van mineralen, geproduceerd, zo duurzaam mogelijk en verzonden op een efficiënt en duurzame manier. Tevens rekening houdend met de gezondheid van de omgeving. Verf dat gifvrij is, dampdoorlatend, schimmel en vocht vrij. Zo creëer een gezond binnenklimaat…. Hierover later meer…..

 

KEIM VERVEN – DUURZAAM EN ZEKER
KEIM verven zijn vanwege hun samenstelling op basis van silicaat onbrandbaar. In geval van brand kan de verflaag niet ontvlammen en er kunnen geen toxische gassen ontstaan. Aangezien verven in het algemeen in binnenruimten het belangrijkste “brandgaspotentiaal” vormen, is de onbrandbaarheid van de binnenverf van KEIM een echt pluspunt qua veiligheid en geeft het een prettig gevoel.

KEIM VERVEN – DUURZAAM BEHAAGLIJK
Kleur is een soort basisbehoefte voor de mens. Wij zijn vanuit de natuur door kleur omgeven. KEIM verven beschikken over een unieke esthetische kwaliteit – de van nature fluweelmatte uitstraling werkt onvergelijkbaar aangenaam en vertrouwd,
een kleurwerking, die alleen wordt bereikt met echte mineraalverf. Ook bij zeer intensieve volle kleuren is de optische werking van de verf nooit schreeuwend en fel, maar fascinerend qua matheid en kleurdiepte.

KEIM VERVEN – VOOR MEER SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID
Kleur geeft identiteit en individualiteit. Kleur geeft aan: hier leven, wonen, denken en voelen mensen. De natuurlijke stoffelijkheid en de esthetische kwaliteit van KEIM bieden hiervoor de uitgelezen uitgangspunten. De enorme levensduur en de unieke kleurstabiliteit houden deze identiteit langdurig in stand.

Waarom Mineralen verf gebruiken

MINERAAL IS NATUURLIJK EN VRIJ VAN SCHADELIJKE STOFFEN

Mineraalverven spelen hier hun positieve troef maximaal uit: Ze bestaan namelijk uit natuurlijke grondstoffen. Het systeem bevat geen problematische stoffen, zoals oplosmiddelen, weekmakers, biociden of andere conserveringsmiddelen die in het milieu kunnen komen – veilig dus voor mens én milieu. De extreme duurzaamheid van mineraalverven ontziet niet alleen de portemonnee, maar ook de grondstoffen. Er hoeft namelijk veel minder vaak te worden gerenoveerd. En als er al gerenoveerd moet worden, is reiniging van de oude gevel met water genoeg. Aangezien mineraalverven geen dikke lagen op de ondergrond vormen, hoeven deze ook niet tegen hoge kosten te worden verwijderd en afgevoerd. Mineraalverven beschermen het waardevolle materiaal van een gebouw tegen schadelijke milieu-invloeden. Zo dragen zij bij aan de duurzaamheid.

Maar vergeet ook niet dat de verven van KEIM ecologisch verantwoord zijn! Milieubewust bouwen betekent energie-efficiënt plannen, maar ook bewust kiezen voor duurzame materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen en makkelijk kunnen worden afgevoerd in dit geval mineraalverven. De materiaalkeuze is tegenwoordig één van de belangrijkste aspecten van de ecologisch optimale bouw. Naast het energieverbruik van het gebouw, zijn ook de kenmerken van de bouwmaterialen van belang voor de milieubalans van een pand. En hoewel de benodigde hoeveelheid verf maar een klein percentage van de materialen is, moet de impact van gevel- en interieurverven niet worden onderschat. Naast de directe gevolgen door het gehalte aan schadelijke stoffen of emissies bij de verwerking, dragen factoren als gebruik van grondstoffen en duurzaamheid aanzienlijk bij aan de milieubalans.

Verf is meer dan verf

Verf verschilt onderling nogal. Maatgevend voor de eigenschappen van verf zijn de “intrinsieke kwaliteiten”, d.w.z. de samenstelling van bindmiddelen, pigmenten, vulstoffen en additieven.

De verven van KEIM hebben een volledig minerale basis. Het natuurlijke bindmiddel “waterglas” is een silicaat dat een chemische verbinding met minerale ondergronden aangaat, zoals steen, pleister en beton. Zo ontstaat een zeer duurzame verbinding die veel langer meegaat dan zuiver oppervlakkige verkleving van traditionele dispersieverven.

Veel traditionele wandverven bevatten conserveringsmiddelen, zoals isothiazolinone. De binnenverven van KEIM garanderen een gezond woonklimaat en zijn niet geconserveerd met isothiazolinone, aangezien dit allergische reacties kan veroorzaken bij mensen met een allergie of kinderen. De alkaliteit van het silicaatbindmiddel maakt een conserveringsmiddel overbodig en beschermt ook tegen schimmelvorming op uw wanden!

Verfproducten op basis van een alternatief bindmiddel hebben deze natuurlijke conservering niet. Om verf houdbaar te maken, worden normaal gesproken conserveringsmiddelen toegevoegd.

Bovendien wordt de verf regelmatig getest door onafhankelijke testinstituten, zoals het “Institut für Umwelt und Gesundheit (IUG)”. Wij kunnen dus gerust stellen dat KEIM voorop loopt op het gebied van verven voor een gezond woonklimaat!

Gezond binnen

Brandveiligheid, geluidsisolatie, thermische isolatie - voor bijna alles bestaan er normen in de bouw, alleen niet voor de gezondheid van bewoners. Schadelijke stoffen in de binnenlucht beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van de aanwezigheid, maar ook onze gezondheid. Artsen zijn bezorgd, dat steeds meer mensen op steeds meer stoffen allergisch reageren. Kinderen zijn daarin sterk vertegenwoordigd, omdat zij wezenlijk gevoeliger reageren dan volwassenen.

Het doel van verantwoorde bouw en architectuur zou de creatie moeten zijn van gebouwen met een gezond binnenklimaat. Wat zorgt eigenlijk voor een gezond binnenklimaat? Dat hangt van verschillende factoren af zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Maar ook emissies uit bouwstoffen en meubels kunnen de kwaliteit van de binnenlucht en daarmee ons welzijn beïnvloeden. Met name moderne, zwaar geïsoleerde gebouwen zonder gecontroleerd ventilatiesysteem stellen ons voor behoorlijke uitdagingen.

De dampopen mineraalverven van KEIM bevatten geen stoffen die voor de gezondheid van de mensen of voor het milieu schadelijk zouden kunnen zijn.

Ongeacht of het gaat om een woon-, slaap of werkkamer, een kinderdagverblijf, een school of ziekenhuizen - met de mineraalverven van KEIM kan iedereen gewoon en veilig doorademen.

Het gebruik van KEIM Innostar. Dit fantastische KEIM product is uitermate efficiënt in gebruik. Het innovatieve materiaal dekt uitstekend. In de meeste gevallen is één keer aanbrengen al voldoende. KEIM Innostar spat niet of nauwelijks bij het verwerken en maakt een snelle, veilige en productieve werkwijze mogelijk. De prachtige witgraad van het materiaal laat iedere ruimte optimaal tot zijn recht komen. KEIM Innostar is te mengen in veelal lichte kleuren. Mocht je nu een donkere kleur willen hebben. Dan is het product KEIM Optil geschikt. 

KEIM Innostar is vrij van weekmakers en oplosmiddelen en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Omdat de verf nagenoeg geurneutraal is, kan de ruimte na verven snel weer in gebruik worden genomen. En dit alles voor een gezond binnenklimaat. 

Zo heeft de KEIM Innostar een aantal goede eigenschappen. De verf is goed reinigbaar (klasse1), is uitstekend dekkend en heeft een hoge witgraad. Daarbij is deze verf reukvrij en makkelijk te verwerken. Heeft een hoge waterdamp doorlatend vermogen, geen schimmelvorming meer en hypo allergeen. EN vergeet niet dat de verf een exclusieve matte uitstraling heeft. 

 

KEIM Mineralenverf

KEIM Mineralenverf - Waarom KEIM?

Ben je op zoek naar een hoogwaardige verf die jouw gevel of gevels een mooi uiterlijk en een lange levensduur geven? Dan is KEIM mineralenverf de juiste keuze. 

KEIM mineralenverf is een innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke verf, die uitstekende resultaten oplevert. Het is een watergedragen verf die aangemaakt wordt met mineralen zoals kwarts, krijt en leem. De verf is kleurvast en slijtvast waardoor het een lange leversduur heeft. KEIM mineralenverf is ook zeer bestand tegen zonlicht, water en schimmel waardoor de verf uitstekend geschikt is voor buitengebruik. 

De verf is ook gemakkelijk aan te brengen. Het is een goede keuze voor het schilderen van muren en plafonds, maar ook voor het schilderen van gevels. KEIM mineralenverf is ook milieu vriendelijk en geeft geen gevaarlijke stoffen of giftige stoffen. 

Al met al is KEIM mineralenverf een uitstekende keuze voor het schilderen van gevels. Het biedt een duurzame bescherming tegen alle weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Het is ook gemakkelijk aan te brengen een heeft een uitstekende kleurvastheid. Bovendien is het milieuvriendelijk en heeft het geen gevaarlijke of giftige stoffen. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame verf voor je gevels, is KEIM mineralenverf de juiste keuze. 

Duurzaam met KEIM

Duurzaam met KEIM, deze titel zegt het eigenlijk al. Een investering in verantwoording en levenskwaliteit: ecologisch, economisch en sociaal....verantwoording richting onze toekomst!

Het thema 'duurzaamheid' richt zich op 3 pijlers, de '3 P's': People / Planet / Profit, oftewel vrij vertaald Mens / Ecologie / Levensduur.

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar bijvoorbeeld
ook om:
• gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers; voor verf is het belangrijk dat deze gifvrij is;
• een gezond binnenmilieu bijvoorbeeld door goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen; voor verf is het belangrijk dat deze vrij zijn van oplosmiddelen en weekmakers;
• prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
• duurzaam slopen, om de materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te kunnen gebruiken (hergebruik en recycling);
• verantwoord watergebruik;
• voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.

Duurzaam bouwen is dus meer dan alleen maar energiebesparing.....

KEIM mineraalverven gaan enorm lang mee, dat bewijzen ontelbare gebouwen wereldwijd al meer dan 100 jaar. Hun bijzonder lange levensduur zijn te danken aan hun unieke eigenschappen.
KEIM verven verkleven niet met de ondergrond en zijn niet filmvormend, maar reageren chemisch tot een extreem bestendige verbinding. Het bindmiddel kaliumsilicaat is zeer weersbestendig, de minerale vulstoffen zijn perfect op elkaar afgestemd. Bovendien beschikken KEIM verven over een ideale vochthuishouding – de KEIMsche verflagen laten
nauwelijks water van buiten in de ondergrond indringen terwijl vocht wel ongehinderd naar buiten uit muren of wanden kan diffunderen.

Zo ontstaan in het gevelwerk geen vochtschades en ook blijft de oppervlakte van de verflaag dankzij uitstekende drogings-eigenschappen van de verf lang schoon en algvrij. Dit alles zorgt ervoor dat KEIM verven zo’n buitengewoon lange levensduur hebben. Bovendien zijn KEIM verven bestand tegen schadelijke stoffen uit de lucht, antistatisch en worden
bij hitte ook niet “kleverig” zoals dispersieverven. En ze bevatten alleen absoluut UV-bestendige, minerale pigmenten, daarom blijven verflagen van KEIM langdurig kleurstabiel.

KEIM SILICAATVERF
• Nieuwe verflaag: 2 of 3 lagen
• Herschilderbeurt: 1 laag
• Technische Levensduur verfsysteem: tussen 30 en 40 jaar
• Gemiddelde onderhouds-cyclus: 12 – 15 jaar
DISPERSIEVERF
• Nieuwe verflaag: 2 of 3 lagen
• Herschilderbeurt: 1 laag
• Renoveren: Alle verflagen verwijderen en starten met nieuwe verflaag
• Gemiddelde onderhouds-cyclus: 6 – 8 jaar

Al zeer vroeg stonden de mineraalverven van KEIM bekend om hun buitengewoon milieuvriendelijke eigenschappen. Omdat ze uit natuurlijke grondstoffen die behouden blijven worden geproduceerd, garanderen ze een uitstekende ECO balans, en dat gedurende de gehele product life cycle: vanaf de grondstofwinning en de productie via de gebruiksduur van de verf tot aan de renovatie en tot slot de verwijdering van de oude laag. Dankzij de natuurlijke grondstof basis en de onbedenkelijke productsamenstelling zonder gifstoffen zijn schadelijke emissies bij KEIM verven geen thema; giftige verfresten en afval tref je niet aan en uitloging van gifstoffen zal niet optreden. In tegenstelling tot dispersie- en siliconenharsemulsieverven hebben
bijvoorbeeld mineraalverven van KEIM door hun perfecte vochthuishouding en snelle droging in de regel geen giftige Biociden nodig ten behoeve van algpreventie, die door regen uit kunnen wassen en in het grondwater terecht kunnen komen. Beduidend langere renovatie intervallen ontlasten het milieu daardoor ook; KEIM verven zijn haast een synoniem
voor duurzaamheid geworden. Ook de milieusparende, eenvoudige renoveerbaarheid spreken voor zich. KEIM verven beschikken door de langere onderhoudstermijnen over een relatief zeer goede CO2-footprint.

Alleen in een gezond binnenklimaat kan men gezond leven – en dat geldt met name in de ruimten waarin wij wonen en werken. De eigenschappen van muurverven spelen hierbij een belangrijke rol. Zo kunnen emissies uit muurverven de lucht in de ruimte belasten en vervolgens ook een belasting worden voor de gezondheid. Daarbij moeten weekmakers met een
hoog kookpunt, die in zeer kleine hoeveelheden over zeer lange tijd emitteren, absoluut vermeden worden. Vaak zijn muurverven ook niet dampopen genoeg en kunnen derhalve geen waterdamp opnemen. Ze “kleven” de wanden letterlijk dicht, en vormen een “plastic” laag op de wand, het gevolg: vocht uit de ruimte kan niet door de wand worden opgenomen en slaat op het oppervlak neer. Dat verhoogt vervolgens op wanden en plafonds het schimmelrisico. Aan de minerale binnenverven van KEIM worden geen oplosmiddelen en ook geen weekmakers toegevoegd; zodoende worden ook geen schadelijke stoffen geëmitteerd. KEIM verven zijn zelfs voor allergie patiënten geschikt, dat is door van elkaar onafhankelijke instituten bevestigd en regelmatig getoetst. De dampopenheid van de verflaag maakt bovendien een vochtregulering
mogelijk van de binnenlucht en vermijdt de vorming van condensatie op binnenwanden. De alkaliteit van de verf werkt daarbij nog aanvullend schimmelwerend.

KEIM VERVEN – DUURZAAM EN ZEKER
KEIM verven zijn vanwege hun samenstelling op basis van silicaat onbrandbaar. In geval van brand kan de verflaag niet ontvlammen en er kunnen geen toxische gassen ontstaan. Aangezien verven in het algemeen in binnenruimten het belangrijkste “brandgaspotentiaal” vormen, is de onbrandbaarheid van de binnenverf van KEIM een echt pluspunt qua veiligheid en geeft het een prettig gevoel.

KEIM VERVEN – DUURZAAM BEHAAGLIJK
Kleur is een soort basisbehoefte voor de mens. Wij zijn vanuit de natuur door kleur omgeven. KEIM verven beschikken over een unieke esthetische kwaliteit – de van nature fluweelmatte uitstraling werkt onvergelijkbaar aangenaam en vertrouwd,
een kleurwerking, die alleen wordt bereikt met echte mineraalverf. Ook bij zeer intensieve volle kleuren is de optische werking van de verf nooit schreeuwend en fel, maar fascinerend qua matheid en kleurdiepte.

KEIM VERVEN – VOOR MEER SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID
Kleur geeft identiteit en individualiteit. Kleur geeft aan: hier leven, wonen, denken en voelen mensen. De natuurlijke stoffelijkheid en de esthetische kwaliteit van KEIM bieden hiervoor de uitgelezen uitgangspunten. De enorme levensduur en de unieke kleurstabiliteit houden deze identiteit langdurig in stand.

KEIM Binnenmuurverf

Wat is KEIM binnenmuurverf?

KEIM binnenmuurverf is biologisch, heeft eersteklas eigenschappen en kunnen voor diverse toepassingen in binnenruimtes worden gebruikt. KEIM verf is ecologisch, milieuneutraal en wordt duurzaam geproduceerd. Vanwege het gebruik van anorganische aardpigmenten is KEIM uitermate kleurstabiel. Daarom is KEIM de ideale verf voor al uw binnenschilderwerk.

KEIM verf heeft een zeer matte uitstraling, wat een erg mooie uitstraling aan uw interieur geeft. Afhankelijk van de gekozen ruimte binnen de woning is er voor iedere ruimte binnenshuis wel een geschikte variant. 

Eigenschappen KEIM binnenmuurverf

KEIM is de ideale verf voor uw binnen schilderwerk:
- Zeer diffusie open
- Zonder toevoeging van oplosmiddelen en weekmakers
- Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen
- Vrij van biociden
- Schimmelwerend vanwege alkaliteit van mineraal
- Hypo allergeen
- Onbrandbaar
- Zeer goed dekkend
- 20 jaar kleurgarantie

KEIM binnenmuurverf (meest verkochte varianten)

KEIM Innostar en KEIM Ecosil-ME zijn de meest hoogwaardige varianten voor binnen: o.a. schrobklasse 1, extreem mat van kleur en maximale schuurbestendigheid.

KEIM Biosil en KEIM Optil zijn geschikt voor de wat meer gevoelige gebieden in huis, hebben een zeer bijzondere kleurintensiteit en schrobklasse 2.

KEIM Athenit is het juiste product als u op zoek bent naar een kalkverf. Natuurlijk en zonder synthetische bindmiddelen.

KEIM Mycal geeft de juiste bescherming tegen schimmelvorming, als u last heeft van door schimmel aangetaste wanden of plafonds of een product zoekt ter voorkoming hiervan. Ten slotte is er nog de KEIM Design-Lasur voor een unieke lazuur-creatie op de KEIM silicaatverven. Zowel binnen als buiten toepasbaar en bestand tegen weers-en milieu-invloeden.

Waar staat KEIM verf voor

KEIM mineraalverf is de beste oplossing voor uw schilderwerk. KEIM heeft een uitstekende hechting op oude andersoortige verflagen. KEIM mineraal verven gaan een verbinding aan met steenachtige ondergronden, zoals baksteen, beton, pleisterwerk en natuursteen. De verbinding tussen de KEIM minerale verf is versteend en onoplosbaar en geeft daardoor versteviging van het oppervlak. De KEIM producten nemen de eigenschappen van de ondergrond aan en reageren hier hetzelfde op. Door de zeer hoge waterdamp doorlaatbaarheid en het sterk hechtende karakter van de verschillende verfsoorten komen er geen vochtophopingen en gaat de verf niet afbladderen. KEIM mineraal verf bevat geen oplosmiddelen of weekmakers. KEIM producten zijn uitermate duurzaam, ecologisch en hebben een ongekend lange levensduur.

De meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel

KEIM buitenmuurverf voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van weersbestendigheid en milieuvriendelijkheid. KEIM verf vond zijn basis al in de 19e eeuw, waardoor er een schat aan kennis en ervaring is opgedaan voor dit uniek product. 

KEIM is de ideale verf voor uw buitengevel:
- Duurzaam
- Licht-en kleur echt
- UV-bestendig
- Economisch
- Milieuvriendelijk
- 20 jaar kleurgarantie
- Onbrandbaar
- Extreem weerbestendig
- Minimale neiging tot vervuiling
- Zeer damp open

KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME zijn de absolute top voor uw buitengevel. Een sol-silicaatverf welke geschikt is voor diverse ondergronden. Het verschil tussen de KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME is de 'ME'-toevoeging: een fotokalytisch titaandioxide die de organische vervuiling en schadelijke gassen reduceert. Het voordeel hiervan is dat dit er tevens voor zorgt dat de KEIM Soldalan-ME mos en algengroei tegen gaat. Daarnaast is deze KEIM-variant beter reinigbaar.

KEIM Royalan hoort ook in dit rijtje thuis, maar wordt vanwege zijn samenstelling vaak toegepast bij donkere kleurpigmenten (bijv. de kleuren KEIM 9008 of RAL 7016) zoals een spatrand langs de onderzijde van de gevel.

KEIM Granital is een dispersie silicaatverf, hoogwaardig en geschikt voor alle minerale ondergronden. KEIM Granital is uitermate geschikt om uw kostbare bezit te beschermen tegen sterke weersinvloeden, en in het bijzonder tegen zure atmosfeer. (denk aan woningbouw in de nabijheid van bijv. industriegebieden)

Daarnaast is er ook nog een KEIM Soldalan-Grof, KEIM Royalan-Grof en een KEIM Granital-Grof. Beide kunnen worden gebruikt als onderlaag of tussenlaag om te egaliseren bij minerale ondergronden waar oneffenheden of haarscheurtjes zijn ontstaan. Beide varianten zijn niet geschikt als eindlaag en zullen moeten worden overgeschilderd met respectievelijk de KEIM Soldalan, KEIM Soldalan-ME, KEIM Royalan of de KEIM Granital.

wanneer kun je het beste buiten schilderen

Over het buitenschilderwerk van de gevel bestaat nog wel eens verwarring. In deze blog belichten we de periode waarin het beste de gevel geschilderd kan worden. Natuurlijk gaan we uit van het schilderen met KEIM, dat is namelijk ons vakgebied....

KEIM verkiezelt het beste wanneer de ondergrond (de gevel dus in dit geval) droog is. Het vochtpercentage dient gelijk of lager te zijn dan 6%, eigenlijk praktisch kurkdroog. Dit is met name belangrijk voor een onbehandelde gevel die voor het eerst met KEIM geschilderd gaat worden. KEIM geeft 20 jaar kleurgarantie op haar producten, maar dit houdt dus tevens in dat men zich aan een bepaald aantal voorwaarden dient te houden, ook KEIM-producten hebben net als ieder ander product een handleiding! (Tip: de meeste producten in onze webshop hebben onder de 'omschrijving' een product / technisch informatieblad die men kan downloaden) Hierin vind men praktisch alle benodigde informatie in terug.

Omdat het eerder vermelde lage vochtpercentage zeer zeker van belang is, wordt meestal het advies gegeven om het schilderwerk aan de buitengevel op te pakken in de periode van april tot en met september. De buitentemperatuur speelt namelijk ook nog een rol: KEIM dient aangebracht te worden bij een temperatuur tussen de +5°C en +25°C. De periode is echter geen vast gegeven, ook in maart of in oktober kunnen we in Nederland nog een aantal dagen met goed weer en genoemde temperaturen hebben waardoor ook hier het schilderen nog mogelijk is.

Is het een dag of 2 droog en de temperatuur is goed: succes met je schildersklus!

In een volgend blog komen we terug op de verschillen van de meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel.