• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Blog

KEIM Mineralenverf

KEIM Mineralenverf - Waarom KEIM?

Ben je op zoek naar een hoogwaardige verf die jouw gevel of gevels een mooi uiterlijken en een lange levensduur geven? Dan is KEIM mineralenverf de juiste keuze. 

KEIM mineralenverf is een innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke verf, die uitstekende resultaten oplevert. Het is een watergedragen verf die aangemaakt wordt met mineralen zoals kwarts,, krijt em leem. De verf is kleurvast en slijtvast waardoor het een lange leversduur heeft. KEIM mineralenverf is ook zeer bestand tegen zonlicht, water en schimmel waardoor de verf uitstekend geschikt is voor buitengebruik. 

De verf is ook gemakkelijk aan te brengen. Het is een goede keuze voor het schilderen van muren en plafonds, maar ook voor het schilderen van gevels. KEIM mineralenverf is ook milieu vriendelijk en geeft geen gevaarlijke stoffen of giftige stoffen. 

Al met al is KEIM mineralenverf een uitstekende keuze voor het schilderen van gevels. Het biedt een duurzame bescherming tegen alle weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Het is ook gemakkelijk aan te brengen een heeft een uitstekende kleurvastheid. Bovendien is het milieuvriendelijk en heeft het geen gevaarlijke of giftige stoffen. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige, duurzame verf voor je gevels, is KEIM mineralenverf de juiste keuze. 

Duurzaam met KEIM

Duurzaam met KEIM, deze titel zegt het eigenlijk al. Een investering in verantwoording en levenskwaliteit: ecologisch, economisch en sociaal....verantwoording richting onze toekomst!

Het thema 'duurzaamheid' richt zich op 3 pijlers, de '3 P's': People / Planet / Profit, oftewel vrij vertaald Mens / Ecologie / Levensduur.

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkeld en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar bijvoorbeeld
ook om:
• gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers; voor verf is het belangrijk dat deze gifvrij is;
• een gezond binnenmilieu bijvoorbeeld door goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen; voor verf is het belangrijk dat deze vrij zijn van oplosmiddelen en weekmakers;
• prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden;
• duurzaam slopen, om de materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te kunnen gebruiken (hergebruik en recycling);
• verantwoord watergebruik;
• voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.

Duurzaam bouwen is dus meer dan alleen maar energiebesparing.....

KEIM mineraalverven gaan enorm lang mee, dat bewijzen ontelbare gebouwen wereldwijd al meer dan 100 jaar. Hun bijzonder lange levensduur zijn te danken aan hun unieke eigenschappen.
KEIM verven verkleven niet met de ondergrond en zijn niet filmvormend, maar reageren chemisch tot een extreem bestendige verbinding. Het bindmiddel kaliumsilicaat is zeer weersbestendig, de minerale vulstoffen zijn perfect op elkaar afgestemd. Bovendien beschikken KEIM verven over een ideale vochthuishouding – de KEIMsche verflagen laten
nauwelijks water van buiten in de ondergrond indringen terwijl vocht wel ongehinderd naar buiten uit muren of wanden kan diffunderen.

Zo ontstaan in het gevelwerk geen vochtschades en ook blijft de oppervlakte van de verflaag dankzij uitstekende drogings-eigenschappen van de verf lang schoon en algvrij. Dit alles zorgt ervoor dat KEIM verven zo’n buitengewoon lange levensduur hebben. Bovendien zijn KEIM verven bestand tegen schadelijke stoffen uit de lucht, antistatisch en worden
bij hitte ook niet “kleverig” zoals dispersieverven. En ze bevatten alleen absoluut UV-bestendige, minerale pigmenten, daarom blijven verflagen van KEIM langdurig kleurstabiel.

KEIM SILICAATVERF
• Nieuwe verflaag: 2 of 3 lagen
• Herschilderbeurt: 1 laag
• Technische Levensduur verfsysteem: tussen 30 en 40 jaar
• Gemiddelde onderhouds-cyclus: 12 – 15 jaar
DISPERSIEVERF
• Nieuwe verflaag: 2 of 3 lagen
• Herschilderbeurt: 1 laag
• Renoveren: Alle verflagen verwijderen en starten met nieuwe verflaag
• Gemiddelde onderhouds-cyclus: 6 – 8 jaar

Al zeer vroeg stonden de mineraalverven van KEIM bekend om hun buitengewoon milieuvriendelijke eigenschappen. Omdat ze uit natuurlijke grondstoffen die behouden blijven worden geproduceerd, garanderen ze een uitstekende ECO balans, en dat gedurende de gehele product life cycle: vanaf de grondstofwinning en de productie via de gebruiksduur van de verf tot aan de renovatie en tot slot de verwijdering van de oude laag. Dankzij de natuurlijke grondstof basis en de onbedenkelijke productsamenstelling zonder gifstoffen zijn schadelijke emissies bij KEIM verven geen thema; giftige verfresten en afval tref je niet aan en uitloging van gifstoffen zal niet optreden. In tegenstelling tot dispersie- en siliconenharsemulsieverven hebben
bijvoorbeeld mineraalverven van KEIM door hun perfecte vochthuishouding en snelle droging in de regel geen giftige Biociden nodig ten behoeve van algpreventie, die door regen uit kunnen wassen en in het grondwater terecht kunnen komen. Beduidend langere renovatie intervallen ontlasten het milieu daardoor ook; KEIM verven zijn haast een synoniem
voor duurzaamheid geworden. Ook de milieusparende, eenvoudige renoveerbaarheid spreken voor zich. KEIM verven beschikken door de langere onderhoudstermijnen over een relatief zeer goede CO2-footprint.

Alleen in een gezond binnenklimaat kan men gezond leven – en dat geldt met name in de ruimten waarin wij wonen en werken. De eigenschappen van muurverven spelen hierbij een belangrijke rol. Zo kunnen emissies uit muurverven de lucht in de ruimte belasten en vervolgens ook een belasting worden voor de gezondheid. Daarbij moeten weekmakers met een
hoog kookpunt, die in zeer kleine hoeveelheden over zeer lange tijd emitteren, absoluut vermeden worden. Vaak zijn muurverven ook niet dampopen genoeg en kunnen derhalve geen waterdamp opnemen. Ze “kleven” de wanden letterlijk dicht, en vormen een “plastic” laag op de wand, het gevolg: vocht uit de ruimte kan niet door de wand worden opgenomen en slaat op het oppervlak neer. Dat verhoogt vervolgens op wanden en plafonds het schimmelrisico. Aan de minerale binnenverven van KEIM worden geen oplosmiddelen en ook geen weekmakers toegevoegd; zodoende worden ook geen schadelijke stoffen geëmitteerd. KEIM verven zijn zelfs voor allergie patiënten geschikt, dat is door van elkaar onafhankelijke instituten bevestigd en regelmatig getoetst. De dampopenheid van de verflaag maakt bovendien een vochtregulering
mogelijk van de binnenlucht en vermijdt de vorming van condensatie op binnenwanden. De alkaliteit van de verf werkt daarbij nog aanvullend schimmelwerend.

KEIM VERVEN – DUURZAAM EN ZEKER
KEIM verven zijn vanwege hun samenstelling op basis van silicaat onbrandbaar. In geval van brand kan de verflaag niet ontvlammen en er kunnen geen toxische gassen ontstaan. Aangezien verven in het algemeen in binnenruimten het belangrijkste “brandgaspotentiaal” vormen, is de onbrandbaarheid van de binnenverf van KEIM een echt pluspunt qua veiligheid en geeft het een prettig gevoel.

KEIM VERVEN – DUURZAAM BEHAAGLIJK
Kleur is een soort basisbehoefte voor de mens. Wij zijn vanuit de natuur door kleur omgeven. KEIM verven beschikken over een unieke esthetische kwaliteit – de van nature fluweelmatte uitstraling werkt onvergelijkbaar aangenaam en vertrouwd,
een kleurwerking, die alleen wordt bereikt met echte mineraalverf. Ook bij zeer intensieve volle kleuren is de optische werking van de verf nooit schreeuwend en fel, maar fascinerend qua matheid en kleurdiepte.

KEIM VERVEN – VOOR MEER SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID
Kleur geeft identiteit en individualiteit. Kleur geeft aan: hier leven, wonen, denken en voelen mensen. De natuurlijke stoffelijkheid en de esthetische kwaliteit van KEIM bieden hiervoor de uitgelezen uitgangspunten. De enorme levensduur en de unieke kleurstabiliteit houden deze identiteit langdurig in stand.

KEIM Binnenmuurverf

Wat is KEIM binnenmuurverf?

KEIM binnenmuurverf is biologisch, heeft eersteklas eigenschappen en kunnen voor diverse toepassingen in binnenruimtes worden gebruikt. KEIM verf is ecologisch, milieuneutraal en wordt duurzaam geproduceerd. Vanwege het gebruik van anorganische aardpigmenten is KEIM uitermate kleurstabiel. Daarom is KEIM de ideale verf voor al uw binnenschilderwerk.

KEIM verf heeft een zeer matte uitstraling, wat een erg mooie uitstraling aan uw interieur geeft. Afhankelijk van de gekozen ruimte binnen de woning is er voor iedere ruimte binnenshuis wel een geschikte variant. 

Eigenschappen KEIM binnenmuurverf

KEIM is de ideale verf voor uw binnen schilderwerk:
- Zeer diffusie open
- Zonder toevoeging van oplosmiddelen en weekmakers
- Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen
- Vrij van biociden
- Schimmelwerend vanwege alkaliteit van mineraal
- Hypo allergeen
- Onbrandbaar
- Zeer goed dekkend
- 20 jaar kleurgarantie

KEIM binnenmuurverf (meest verkochte varianten)

KEIM Innostar en KEIM Ecosil-ME zijn de meest hoogwaardige varianten voor binnen: o.a. schrobklasse 1, extreem mat van kleur en maximale schuurbestendigheid.

KEIM Biosil en KEIM Optil zijn geschikt voor de wat meer gevoelige gebieden in huis, hebben een zeer bijzondere kleurintensiteit en schrobklasse 2.

KEIM Athenit is het juiste product als u op zoek bent naar een kalkverf. Natuurlijk en zonder synthetische bindmiddelen.

KEIM Mycal geeft de juiste bescherming tegen schimmelvorming, als u last heeft van door schimmel aangetaste wanden of plafonds of een product zoekt ter voorkoming hiervan. Ten slotte is er nog de KEIM Design-Lasur voor een unieke lazuur-creatie op de KEIM silicaatverven. Zowel binnen als buiten toepasbaar en bestand tegen weers-en milieu-invloeden.

Waar staat KEIM verf voor

KEIM mineraalverf is de beste oplossing voor uw schilderwerk. KEIM heeft een uitstekende hechting op oude andersoortige verflagen. KEIM mineraal verven gaan een verbinding aan met steenachtige ondergronden, zoals baksteen, beton, pleisterwerk en natuursteen. De verbinding tussen de KEIM minerale verf is versteend en onoplosbaar en geeft daardoor versteviging van het oppervlak. De KEIM producten nemen de eigenschappen van de ondergrond aan en reageren hier hetzelfde op. Door de zeer hoge waterdamp doorlaatbaarheid en het sterk hechtende karakter van de verschillende verfsoorten komen er geen vochtophopingen en gaat de verf niet afbladderen. KEIM mineraal verf bevat geen oplosmiddelen of weekmakers. KEIM producten zijn uitermate duurzaam, ecologisch en hebben een ongekend lange levensduur.

De meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel

KEIM buitenmuurverf voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van weersbestendigheid en milieuvriendelijkheid. KEIM verf vond zijn basis al in de 19e eeuw, waardoor er een schat aan kennis en ervaring is opgedaan voor dit uniek product. 

KEIM is de ideale verf voor uw buitengevel:
- Duurzaam
- Licht-en kleur echt
- UV-bestendig
- Economisch
- Milieuvriendelijk
- 20 jaar kleurgarantie
- Onbrandbaar
- Extreem weerbestendig
- Minimale neiging tot vervuiling
- Zeer damp open

KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME zijn de absolute top voor uw buitengevel. Een sol-silicaatverf welke geschikt is voor diverse ondergronden. Het verschil tussen de KEIM Soldalan en de KEIM Soldalan-ME is de 'ME'-toevoeging: een fotokalytisch titaandioxide die de organische vervuiling en schadelijke gassen reduceert. Het voordeel hiervan is dat dit er tevens voor zorgt dat de KEIM Soldalan-ME mos en algengroei tegen gaat. Daarnaast is deze KEIM-variant beter reinigbaar.

KEIM Royalan hoort ook in dit rijtje thuis, maar wordt vanwege zijn samenstelling vaak toegepast bij donkere kleurpigmenten (bijv. de kleuren KEIM 9008 of RAL 7016) zoals een spatrand langs de onderzijde van de gevel.

KEIM Granital is een dispersie silicaatverf, hoogwaardig en geschikt voor alle minerale ondergronden. KEIM Granital is uitermate geschikt om uw kostbare bezit te beschermen tegen sterke weersinvloeden, en in het bijzonder tegen zure atmosfeer. (denk aan woningbouw in de nabijheid van bijv. industriegebieden)

Daarnaast is er ook nog een KEIM Soldalan-Grof, KEIM Royalan-Grof en een KEIM Granital-Grof. Beide kunnen worden gebruikt als onderlaag of tussenlaag om te egaliseren bij minerale ondergronden waar oneffenheden of haarscheurtjes zijn ontstaan. Beide varianten zijn niet geschikt als eindlaag en zullen moeten worden overgeschilderd met respectievelijk de KEIM Soldalan, KEIM Soldalan-ME, KEIM Royalan of de KEIM Granital.

wanneer kun je het beste buiten schilderen

Over het buitenschilderwerk van de gevel bestaat nog wel eens verwarring. In deze blog belichten we de periode waarin het beste de gevel geschilderd kan worden. Natuurlijk gaan we uit van het schilderen met KEIM, dat is namelijk ons vakgebied....

KEIM verkiezelt het beste wanneer de ondergrond (de gevel dus in dit geval) droog is. Het vochtpercentage dient gelijk of lager te zijn dan 6%, eigenlijk praktisch kurkdroog. Dit is met name belangrijk voor een onbehandelde gevel die voor het eerst met KEIM geschilderd gaat worden. KEIM geeft 20 jaar kleurgarantie op haar producten, maar dit houdt dus tevens in dat men zich aan een bepaald aantal voorwaarden dient te houden, ook KEIM-producten hebben net als ieder ander product een handleiding! (Tip: de meeste producten in onze webshop hebben onder de 'omschrijving' een product / technisch informatieblad die men kan downloaden) Hierin vind men praktisch alle benodigde informatie in terug.

Omdat het eerder vermelde lage vochtpercentage zeer zeker van belang is, wordt meestal het advies gegeven om het schilderwerk aan de buitengevel op te pakken in de periode van april tot en met september. De buitentemperatuur speelt namelijk ook nog een rol: KEIM dient aangebracht te worden bij een temperatuur tussen de +5°C en +25°C. De periode is echter geen vast gegeven, ook in maart of in oktober kunnen we in Nederland nog een aantal dagen met goed weer en genoemde temperaturen hebben waardoor ook hier het schilderen nog mogelijk is.

Is het een dag of 2 droog en de temperatuur is goed: succes met je schildersklus!

In een volgend blog komen we terug op de verschillen van de meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel.