• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Mycal (tegen schimmels)

Categorieën & filters
3 producten
per pagina
3 producten
per pagina

Wat is KEIM Mycal

KEIM Mycal is een zeer effectieve schimmelbeschermer voor binnenruimtes. Het kan in bepaalde situaties nog wel eens voor komen dat zich in de loop van de tijd schimmel vormt, hiervoor is vaak geen directe oorzaak te noemen. Vaak is dit ook afhankelijk van leeftijd bij woningen en muren waar de jaren beginnen mee te tellen. Het gezondheidsrisico is klein en de oppervlaktes waar schimmelvorming zich voor doet zijn vaak niet groter dan ± 0,4 m2. Een grondige reiniging met een geschikte schimmelverwijderaar is vaak voldoende in combinatie met het aanbrengen van een speciale muurverf: de KEIM Mycal. Als grotere oppervlakken met schimmelvorming worden waar genomen is een verder onderzoek naar de oorzaak en het nemen van extra maatregelen noodzakelijk. Sporen van schimmelvorming moeten verwijderd worden en moet de onderliggende bouwlaag (meestal alleen de stuclaag) worden verwijderd en vervangen. Om te voorkomen dat schimmels terug keren wordt na behandeling een systeem met schimmelsaneer- of isolatieplaten aanbevolen.

Eigenschappen KEIM Mycal

KEIM Mycal is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een uitstekende waterdampdoorlaatbaarheid, is optisch aantrekkelijk en beschermd tegen schimmelaangroei. KEIM Mycal is geschikt voor alle binnenruimtes, en tevens voor renovatie doeleinden in met name oudere panden.KEIM

Mortels varianten

KEIM Mycal-Top is een hoogwaardige silicaat binnenmuurverf welke beschermd tegen de ontwikkeling van schimmels. Door de hoge dampopenheid en vochtregulerende eigenschappen zorgt KEIM Mycal-Top voor droge en schimmelvrije wanden en biedt het schimmelsporen aantoonbaar geen voedingsbodem. Daarnaast beschikt KEIM Mycal-Top over desinfecterende eigenschappen en kan het schadelijke stoffen reduceren.

KEIM Mycal-Fix is een silicaat voorbehandelingsmiddel voor de KEIM Mycal Isolatieplaat en sterk zuigende ondergronden. Tevens heeft de Mycal-Fix een versterkende en zuigingsregulerende werking. Schimmels en sporen worden hierdoor aan de aangetaste oppervlakken gebonden. Schimmelvorming wordt geremd door de hoge pH-waarde.

KEIM Mycal-Por is een kalkgebonden droge mortel. Deze minerale speciaal-kalkpleister voor binnen heeft bijzondere absorptie- en vochtregulerende
eigenschappen. KEIM Mycal-Por is tevens geschikt voor het verlijmen en weefselen van de KEIM Mycal Isolatieplaten en toepasbaar in het KEIM binnenisolatiesysteem.