• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Verf

Categorieën & filters
81 producten
per pagina
81 producten
per pagina

KEIM verf is voordelig verkrijgbaar bij Mineraalverf.nl KEIM onderscheidt zich als specialist in minerale verf.

Waar staat KEIM verf voor:

KEIM verf geeft bescherming aan uw kostbare bezit, een duurzame oplossing voor zowel de buitengevel als uw interieur. Alle KEIM verf producten zijn puur op minerale basis en kennen de meest duurzame kleuren en systeem oplossingen.
Tegenwoordig, in onze huidige samenleving, kampen we steeds meer met milieuproblemen. Mede hierdoor wordt de vraag naar milieuvriendelijke, duurzame verven met een hoge kwaliteit steeds groter. Mineraalverf.nl kan met trots zeggen dat het volledige assortiment KEIM verf voldoet aan al deze eisen.

De belangrijke pijlers van KEIM verf:

  • Grondstoffen: KEIM verf bestaat uit minerale grondstoffen en heeft de laagst mogelijke toeslag van organische bestanddelen ter wereld. KEIM verf wordt geproduceerd uit zuiver minerale grondstoffen, zoals zand, kwarts, veldspaat, minerale toeslagstoffen en pigmenten. Alle KEIM verf is oplosmiddelvrij, weekmakervrij en conserveringsmiddelvrij! KEIM Purkristalat bestaat voor 100% uit bovenstaande minerale grondstoffen en is dus 100% vrij van organische bestanddelen, plasticvrij. KEIM verf (dispersie-silicaat en sol-silicaat) beschikken over ca. 3% organische toevoeging in het bindmiddel om er voor te zorgen dat de producten houdbaar blijven in een emmerverpakking. De organische toevoeging in het bindmiddel hardt uit in de matrix en veroorzaakt geen microbeads.
  • Levensduur: KEIM verf heeft de langste levensduur ter wereld. KEIM verf is zuiver mineraal (anorganisch) qua bindmiddel, vulstoffen en pigment. KEIM verf gaat een duurzame en onoplosbare verbinding aan met de minerale ondergrond (verkiezeling). KEIM verf is zeer dampopen, ongevoelig voor weersinvloeden of UV-straling, en onbrandbaar. De onderhoudscyclus van KEIM verf is hierdoor met een gemiddelde periode van 12 tot 15 jaar, significant langer in vergelijking tot organische verfsystemen (zoals acrylaat, siliconenhars, siloxanen of silaan). Indien onderhoud nodig is volstaat 1 nieuwe laag KEIM verf. Onderhoud berekend volgens de RGS-methodiek heeft met het gebruik van KEIM verf, op een gebouwlevensduur van 40 jaar, minimaal 1 onderhoudsbeurt minder nodig dan met anorganische verfsystemen.
  • Emissies: KEIM verf emitteert de minste schadelijke stoffen van alle bestaande verfsystemen. KEIM verf voor binnen-/ en buitentoepassingen zijn vrij van oplosmiddelen, fungiciden, weekmakers en andere milieuschadelijke toevoegingen en beschikken over een natureplus-certificaat. Het natureplus-certificaat wordt toegekend aan bouwmaterialen die voldoen aan 3 essentiële criteria: gebruiksgeschiktheid, veiligheid voor de menselijke gezondheid en veiligheid voor het milieu. Voor dit keurmerk komen alleen natuurlijke materialen in aanmerking. De beoordeling is deels gebaseerd op LCA-gegevens.
  • Productie: KEIM verf heeft van alle verffabrikanten de meest verantwoorde productieprocessen als het gaat om mens, milieu en schadelijke stoffen. KEIM verf beschikt over een uitstekend circulair profiel. Zo wordt de CO₂ welke vrij komt bij de productie van waterglas weer opgenomen uit de lucht bij uitharding van de KEIM verf. Zodoende beschikt KEIM chemisch over een 100% CO₂ balans. Daarnaast wordt het proceswater dat tijdens de productie wordt gebruikt volledig hergebruikt in een gesloten proceswaterkringloop. Voor de KEIM fabrieken in Diedorf en Alteno wordt de stroombehoefte afgedekt met groene stroom. KEIM beschikt hier over het ‘Renewable Plus’-certificaat, hetgeen betekent dat voor 100% gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare energie. De verkiezelende KEIM verf op een minerale ondergrond kan volledig samen met deze minerale ondergrond aangeboden worden voor een nieuwe kringloop.
  • CO: De productie van KEIM verf heeft de laagste CO-footprint ter wereld. KEIM verf voor binnen-/en buiten toepassingen beschikken over een EPD, waarmee onder andere de lage uitstoot van CO₂ duidelijk inzichtelijk is gemaakt. In vergelijking met reguliere acrylaat muurverf reduceert de KEIM verf voor binnen-/ en buitentoepassingen hiermee grote hoeveelheden CO₂ per m²: tot 7 kg CO₂ besparing per m² KEIM Soldalan ten opzichte van siliconenharsemulsie verven, en tot 14 kg CO₂ besparing per m² KEIM Innostar ten opzichte van AQ Vinyl Acetaat verven.

Wat is KEIM verf:

KEIM verf is de beste minerale oplossing voor uw schilderwerk. KEIM verf heeft een uitstekende hechting  op oude andersoortige verflagen. KEIM verf gaat een verbinding aan met steenachtige (minerale) ondergronden, zoals baksteen, beton, pleisterwerk en natuursteen. De verbinding tussen de KEIM verf en de minerale ondergrond is versteend en onoplosbaar en geeft daardoor versteviging van het oppervlak. De KEIM producten nemen de eigenschappen van de ondergrond aan en reageren hier hetzelfde op. Door de zeer  hoge waterdamp doorlaatbaarheid en het sterk hechtende karakter van de verschillende verfsoorten komen er geen vochtophopingen en gaat de KEIM verf niet afbladderen. KEIM verf bevat geen oplosmiddelen of weekmakers. KEIM verf is uitermate duurzaam, ecologisch en heeft een ongekend lange levensduur.

Mineraalverf.nl  geeft een uitgebreid en eerlijk advies over KEIM verf en de toepassingen van KEIM verf.
Mineraalverf.nl is klantgericht,  kent een snelle levering, heeft een compleet assortiment van alle KEIM producten, is de voordeligste in KEIM verf, heeft een klanten beoordeling van 9+ en u kunt veilig betalen met Ideal, Creditcard, Paypal, Overboeking of Achteraf (via Afterpay).