• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Romanit

Categorieën & filters
1 product
per pagina
1 product
per pagina

Wat is KEIM Athenit?

KEIM Athenit is een schilder-/ en pleistertechniek welke in de oertijd van de mensheid reeds werd toegepast. De basisgrondstof is kalk in zijn meest pure vorm zonder enigerlei toevoegingen op synthetische basis. Bestanddelen uit vervlogen tijden zijn gecombineerd met hedendaagse technieken en hieruit voorkomende grondstoffen. Alle vermelde KEIM-Athenit soorten uit het KEIM assortiment zijn alleen geschikt voor binnen gebruik.

Eigenschappen KEIM Athenit

Het assortiment KEIM Athenit is diffusie-open, milieu vriendelijk, vrij van toevoegingen van synthetische bindmiddelen en herkenbaar aan de heldere kleuren met klassiek kalk effect.

Toepassing KEIM Athenit

Het Keim Athenit assortiment is alleen geschikt voor toepassing op minerale ondergronden als steen, beton en pleisterwerk. Athenit is niet geschikt op organische ondergronden. (bijv. metalen of hout)

KEIM Athenit varianten

KEIM Athenit-Lucente is een gebruiksklare kalkverf voor binnengebruik op basis van 3 jaar oude zuivere kluitkalk en Grieks marmermeel. Door gebruik te maken van deze hoogwaardige grondstoffen verkrijgt men het effect en optiek van de authentieke kalkverf.

KEIM Athenit-Forte is een gebruiksklare kalkverf voor binnengebruik op basis van 3 jaar oude zuivere kluitkalk en Grieks marmermeel. Door toevoeging van titaandioxide heeft de KEIM Athenit-Forte een bijzonder goed dekkend vermogen.

KEIM Athenit-Fondo is een gebruiksklare grondeer kalkverf voor binnen. De Athenit-Fondo heeft een licht schlemmende werking voor moeilijke ondergronden en kan tevens dienen als hechtbrug.

KEIM Athenit-Liscio is een gebruiksklare fijne kalkspachtel voor binnen. Door het gebruik van KEIM Athenit-Fino kunnen kleine oneffenheden en schades tot max. 1,0 mm worden weggewerkt.

KEIM Athenit-Fino is een gebruiksklare, universeel inzetbare kalkspachtel op basis van zuivere kluitkalk en fijn kalkzand. Athenit-Fino is ideaal voor het spachtelen van ondergronden maar kan ook worden gebruikt om schades of plaatselijke oneffenheden uit te vlakken. Samenvattend kan worden gesteld dat het

KEIM Athenit-assortiment:

- Geen synthetische bindmiddelen en oplosmiddelen bevat
- Geen plantaardige harsen bevat
- Een klassiek kak effect geeft
- Niet vergeelt
- Spanningsarm is
- Niet brandbaar is
- Licht-echt, veegvast en schimmelwerend is