• Ecologisch en duurzaam
 • 20 jaar kleurgarantie
 • Exclusieve uitstraling
 • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Biosil

27,99
Op voorraad
Kies kleur
Hoeveel verf heb ik nodig?

KEIM Biosil

KEIM Biosil is de beste en hoogwaardigste silicaat muurverf welke verkrijgbaar is. KEIM Biosil is geschikt voor verwerking op alle normale binnenwanden en plafonds voor kantoren, keukens, badkamers en kelders, en specifiek voor ziekenhuizen, kinderkamers, scholen en ruimtes waar levensmiddelen opgeslagen worden.

Toepassing

KEIM Biosil is geschikt voor verwerking op alle normale binnenwanden en plafonds. Sterk zuigende of zandende ondergronden dienen met KEIM Speciaal-Fixatief te worden voorbehandeld. Voor de verwerking op vlakken waar sprake is van grote verschillen in zuiging van de ondergrond zoals gipskarton is KEIM Speciaal-Verdunning als voorstrijk aan te bevelen.

Eigenschappen:

 • hypo-allergeen (TÜV- rapport)
 • hoge waterdampdoorlatendheid
 • onbrandbaar
 • bevordert gezond leefklimaat
 • voorkomt schimmelgroei
 • spanningsarm
 • economisch qua verbruik
 • ecologisch verantwoord
 • vrij van oplosmiddelen en weekmakers

Verbruik (op basis van 2 lagen)

Gladde ondergrond: 0,4 kg per m2 = 2,5 m2 per kilo

Ruwe ondergrond:    0,6 kg per m2 = 1,7 m2 per kilo

De aangegeven verbruiken zijn richtwaarden. Afhankelijk van de aard van de ondergrond en de verwerking kunnen deze afwijken. Exacte verbruiken kunnen uitsluitend per project d.m.v. proefvlakken bepaald worden.

Verwerkingsinstructies

De ondergrond dient draagkrachtig, droog, schoon, stof-/en vetvrij te zijn. De ondergrond en  temperatuur dient tijdens de verwerking en droging > 5°C te zijn. Bij niet problematische ondergronden kan de grondlaag verdund worden met water. Bij problematische ondergronden, bijvoorbeeld  sterk zuigende of zandende oppervlakken wordt een voorbehandeling met KEIM Soliprim aanbevolen en is verdunning van de grondlaag met KEIM Speciaal-Fixatief noodzakelijk. Op leem mortel wordt de ondergrond eerst voorbehandeld met KEIM Speciaal-Fixatief (1:1 verdund met water). De grondlaag wordt met ca. 20% water, en de eindlaag met ca. 10% water verdund. Verdunning met KEIM Speciaal-Fixatief is voor leem niet geschikt.

KEIM Biosil kan gekwast, gerold ( aanbevolen wordt een kortharige roller) of gespoten worden (airless nozzel 0,79 mm).

Grondlaag: KEIM Biosil, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond tot max. 10% verdunnen met KEIM Speciaal-Fixatief of schoon leiding water.

Eindlaag: KEIM Biosil onverdund.

Droogtijd: tussen de eerste en de tweede laag een minimale droogtijd van 6 uur aan houden.

Droogtijd KEIM Biosil :
6 uur tussen de verfbeurten.

KEIM Biosil is 12 maanden houdbaar in gesloten verpakking. Verkrijgbaar in de kleuren die u kunt vinden in de keim kleurenwaaiers.

De productspecificatie kunt u hier downloaden

De ondergrond en temperatuur dient tijdens de verwerking en droging > 5°C te zijn. Bij niet problematische ondergronden kann de grondlaag verdund worden met water. Bij problemaische ondergronden b.v. sterk zuigende of agzandende oppervlakken wordt een voorbehandeling met KEIM Soliprim en verdunning van de grondlaag met KEIM Speciaal Fixatief noodzakelijk. Op leemmortels wordt de ondergrond eerst voor behandeld met KEIM Speciaal Fixatief 1:1 verdund met water. De grondlaag wordt met ca. 20% water, en de eindlaag met ca. 10% water verdund. Verdunning met KEIM Speciaal Fixatief is voor leem niet geschikt. KEIM BIOSIL kan gekwast, gerold ( aanbevolen wordt een kortharige roller) of gespoten worden (airless nozzel 0,79 mm). Grondlaag: KEIM BIOSIL afhankelijk van de zuiging van de ondergrond tot max. 10% verdunnen met KEIM SPECIAAL FIXATIEF of schoon leiding water. Eindlaag: KEIM BIOSIL onverdund.