• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Kleurenwaaiers

Categorieën & filters
7 producten
per pagina
7 producten
per pagina

KEIM kleuren

Wat zegt een kleur? Een kleur kan je rust geven of juist stimuleren en motiveren. Kleur heeft in zekere zin een grote invloed op ons gemoedstoestand en beïnvloedt je emoties, stemming, hoe je bent. Zo ook de kleuren die je geeft aan de binnenmuren of buitengevel. Maar welke kleur kies je dan? Voor de één een makkelijk keuze, voor de ander een lastige opgave.  

Welke ruimte wil je gaan schilderen? Welke functie heeft de ruimte en welke sfeer wil je creëren. Ook de licht inval is een belangrijk aspect om de juiste kleur te bepalen. De kleurenwaaiers van KEIM kunnen je hierbij helpen. Hier onder de verkrijgbare KEIM Kleurenwaaier:

·       KEIM Palette Exclusivwaaier

·       KEIM Spektrum Kleurenkaart

·       KEIM Avantgarde Kleurenwaaier

·       KEIM Kleurenwaaier Edition Historisch

·       KEIM Kleurenwaaier Natursteen

·       KEIM Le Corbusier Kleurenwaaier

Buiten deze kleurenwaaiers zijn KEIM producten ook te mengen in andere kleuren. Staat je kleur niet in ons kleurenbestand? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Naar aanleiding van de kleurenwaaiers nog steeds last van keuzestress? Vraag kosteloos drie op a5 formaat kleurenstalen aan d.m.v. een mail te sturen naar info@mineraalverf.nl. Vermeld hierin je naam, het verzendadres en natuurlijk de kleuren in welk product je de kleurenstalen wilt ontvangen.

Kleur geeft sfeer en dat heeft weer effect op ons. Zo heeft elke kleur zijn eigen energie. Zie onderstaande welke kleuren, welk effect kan hebben op de sfeer:

Rood, Geel, Oranje en alle varianties hierop zijn warme kleuren.

Rood: Passie en het stimuleren van je energie. De rode kleur straalt kracht uit en wordt vaker gebruikt in eetkamers.

Geel: De kleur van de zon. De kleur straalt warmte, geluk en vrolijkheid uit. Een kleur te gebruiken in levendige ruimtes. Deze kleur wordt ook veelal in Spanje verwerkt omdat het in veel zonnige ruimtes goed tot zijn recht komt.

Blauw, Groen, Paars en alle variaties hierop zijn koele kleuren.

Blauw: Sereniteit als kalmte straalt de blauwe kleur. Blauw staat voor rust, vertrouwend en wordt dan vaker gebruikt in ontspanningsruimte en slaapkamer. Ook staat deze kleur voor loyaal.

Groen: Fris en natuur symboliseert deze kleur. De groene kleur wordt vertaald naar vernieuwend, gezondheid, jong en vers. Daarom een vaak gebruikte kleur in keukens, woonkamers maar ook in de slaapkamer.

Paars: De mysterieuze kleur staat voor luxe en rijkdom. De kleur roep creativiteit op en wordt dan ook vaker gebruikt werk en studeerkamers. Maar ook geschikt voor de slaapkamer.

Een veilige keuze in kleur is te kiezen voor neutrale kleuren. Wit, Beige of grijs zijn neutrale kleuren. De neutrale kleuren worden vaak gecombineerd met sprekende kleuren om toch de balans en rust te bewaren in een ruimte. De meeste gekozen kleuren wit tinten zijn:

RAL9010

RAL9001

RAL9016

KEIM is niet te mengen tot zwart. De meeste donkere kleur is 9008 in het product Royalan.