• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Lignosil Hout verf

Categorieën & filters
10 producten
per pagina
10 producten
per pagina

Wat is KEIM Lignosil

KEIM Lignosil is een houtbeschermer welke ontwikkeld is voor een duurzame bescherming van hout in de buitenlucht. Lignosil biedt bescherming aan hout tegen weer en wind, en toch economisch, esthetisch en zeer duurzaam.

Eigenschappen KEIM Lignosil

KEIM Lignosil biedt een uitstekende bescherming tegen vocht, is absoluut lichtecht en zeer uv-stabiel. Andere plussen zijn de extreme weerbestendigheid, zeer lange levensduur, het fluweelmatte oppervlak na behandeling, en het feit dat Lignosil ecologisch en zeer eenvoudig overschilderbaar is.

KEIM Lignosil varianten

KEIM Lignosil-Base is een olie-achtige grondering voor buitenhout en dient als basis voor de afwerklaag met KEIM Lignosil-Color. De grondering verstevigt het hout oppervlak. De Lignosil-Base bevat unieke bestanddelen die een optimale verbinding met de eindlaag, de Lignosil-Color garanderen.

KEIM Lignosil-Base-DL wordt gebruikt (naar behoefte) als verdunning voor de KEIM Lignosil-Base.


KEIM Lignosil-Color is een silicaat afwerklaag voor hout toepassingen buiten.


KEIM Lignosil-Base geeft in combinatie met de Lignosil-Color een duurzame weerbestendige eindlaag.
KEIM Lignosil-Scudo is een kleurloze voorstrijk. Deze kan naar behoefte worden gebruikt als tussenlaag tussen de 1 e en 2 e verflaag met KEIM Lignosil-Color.


KEIM Lignosil-Verano is een oppervlakte behandeling voor hout die vanaf de 1 e dag van behandeling een mooie, zilvergrijze patina geeft. Na verloop van tijd geeft de Lignosil-Verano een steeds natuurlijkere vergrijzing. Verdere bewerking is niet noodzakelijk, de vergrijsde houten gevel of schutting behoeft verder geen onderhoud. Door Lignosil-Verano toe te passen, worden optische verschillen overbrugt, die op beschermde houten delen zouden kunnen ontstaan.

KEIM Lignosil-Inco wordt toegepast op hout en houtachtige materialen voor binnen toepassingen. Vanwege de natuurlijke eigenschappen geeft dit een aangenaam en natuurlijk binnenklimaat.

KEIM Lignosil-Inco-DL is de verdunning voor KEIM Lignosil-Inco. De dekkracht van een afwerklaag is afhankelijk van de gekozen mengverhouding tussen de Lignosil-Inco en de Lignosil-Inco-DL. Deze is afhankelijk van toepassing en wens van de klant tussen 1:1 en 1:20.

KEIM Lignosil-HRP Poeder en Vloeibaar is een tweecomponentenpasta voor het vullen van scheuren en diepere beschadigingen in hout, met name voor gebruik buitenshuis. Lignosil-HRP is sneldrogend, mechanisch bewerkbaar en heeft houtachtige eigenschappen door het gebruik van natuurlijke vezels. De Lignosil-HRP is zowel als twee componenten als los verkrijgbaar.