• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Design-Base

116,52
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

KEIM Design-Base

Productomschrijving
Pigmentvrij toeslagproduct op sol-silicaatbasis voor het Design-Lasur systeem.

Toepassingsgebied
KEIM Design-Base wordt als toeslagproduct in de KEIM Design-Lasur toegepast om de gewenste transparantie en de ideale verwerkingsconsistentie in te kunnen stellen.

Producteigenschappen
Door het schilderen in twee of drie lagen met KEIM Design-Fixatief en Design-Base kunnen bijzondere transparante effecten in lazuur worden verkregen. Ook bij toepassing van dezelfde kleur, in verschillende lazuurgraden kan een kleurrijk effect worden gecreëerd. Toepassing van Design-Base als toeslagproduct in de KEIM Design-Lasur geeft een transparante en mineraal matte Lazuurlaag met een optimale verwerkingsconsistentie, weersbestendige laagdikte en een langere open tijd.        Design-Base is :                                                                                                         • silicaatachtig
 • weersbestendig
 • ongepigmenteerd

Technische kenmerken:
 • Soortelijk gewicht : ca 1,15 g/cm3
 • pH-waarde: 11.3
 • sd-waarde : < 0,01 m
 • pigmentering : geen

Kleur: melkachtig wit

Verwerkingsinstructies
De ondergrond moet stof- en vetvrij zijn, droog en zuigend. Vuil, hechtingsverminderende oude verflagen en losse delen verwijderen. Voor een ideale zuigende en homogene Lazuur ondergrond moeten twee grondlagen worden aangebracht (met borstel).

Lazurende verflaag
Voor een lazurende verflaag is de KEIM Design-Lasur mengbaar met KEIM Design-Base tot het gewenste lazuureffect is bereikt. Verdunning is in elke verhouding mogelijk, in de praktijk komen lazuurgraden van 1:5 tot 1:20 voor. Voor sterk transparante lazuren en lazuren met mengkleuren is een verdunning met KEIM Design-Fixatief aan te bevelen. Voor en tijdens het werk de aangemaakte lazuur telkens goed oproeren. Water of ander materiaal mogen niet worden toegevoegd. De gebruiksklare lazuur wordt met een lazuurborstel (bij voorkeur de ovale KEIM lazuurborstel) in de kruislingse techniek aangebracht. Door het mengen met Design-Base is ook verwerking met de roller
mogelijk. Tijdens het aanbrengen van de lazuur is het belangrijk te allen tijde het product vlot en doorlopend te verwerken en aanzetten te vermijden.

Aanbeveling
De systeemcomponenten van het Design-Lasur systeem: KEIM Design-Lasur, Design-Base en Design- Fixatief kunnen in de gewenste verhouding onderling gemengd worden. KEIM Design-Base leidt tot een mooiere transparantie bij een ideale verwerkingsconsistentie en laagdikte. KEIM Design-Fixatief zorgt voor zeer transparante, sprankelende Lazuren.

Verwerkingsvoorschriften
Omgeving- en ondergrondtemperatuur tussen +5ºC en 30°C. Uitsluitend op een droge ondergrond en buiten alleen bij droog weer verwerken en niet bij directe zonbelasting, op sterk opgewarmde ondergronden of bij sterke windverwerken. Natte verflagen beschermen tegen direct zonlicht, harde wind en regenval.

Wachttijden
Tussen de lazuurlagen telkens een wachttijd aanhouden van ca. 12 uur.

Verbruik
Naar gelang de mengverhouding en per lazuurlaag:
ca. 100 ml/m2 gemengd product Design-Lasur en Design-Base. De opgegeven verbruiken zijn richtwaarden, afhankelijk van het gewenste lazuureffect, de wijze van applicatie en van de ondergrond. Het exacte verbruik kan uitsluitend middels een proefvlak worden vastgesteld.

Reiniging van Gereedschap
Direct na gebruik met water reinigen. Tijdens pauze gereedschap in de verf of in water
zetten.

Verpakking
5 en 15 liter cans.

Opslag
KEIM Design-Base is in gesloten verpakking, koel maar vorstvrij ca. 12 maanden houdbaar. Tegen hitte en directe zonbelasting beschermen. Aangebroken verpakkingen dienen zorgvuldig te worden gesloten.

Gevarencodering
Niet van toepassing

Transport codering
Niet van toepassing.

Afval
EG- Afvalstoffenbesluit Nr. 08 01 12. Uitsluitend lege ingedroogde verpakking ter recycling aanbieden.

Veiligheidsvoorschriften
Niet te behandelen oppervlakken (zoals glas, natuursteen, keramiek, hout etc.) door juiste voorzorgsmaatregelen beschermen. Spetters op omliggende oppervlakken en vloer direct met veel water oplossen en verwijderen. Ogen tegen spetters beschermen. Verf buiten het bereik van kinderen bewaren. In geval van twijfel over de ondergrond en/of de verwerking, raadpleeg onze adviseur. De door ons gegeven adviezen en werkmethoden worden gegeven in functie van de laatste ontwikkelingen van onze producten. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten, maar kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden in verband met de verwerking ervan.
Wij leveren uitsluitend volgens de algemene verkoopvoorwaarden (VVVF).

De productspecificatie kunt u hier downloaden