• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Universeelputz 1,3mm

66,29
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

KEIM Universeelputz

Een universele renovatiepleister op kalkcementbasis; korrelgrootte 1,3 mm.

Productomschrijving
KEIM Universeelputz is een renovatie- en gevelpleister op kalk-cement basis met een gering aandeel organische toeslagstoffen en vezels (volgens DIN EN 998-1). KEIM Universeelputz voldoet aan de mortelcategorie CS III, P II volgens DIN 18550. In combinatie met KEIM Silikaatverf verkrijgt men een op elkaar afgestemd pleister-/en verf systeem.

Toepassingsgebied
KEIM Universeelputz wordt toegepast voor de renovatie van :

• draagkrachtige (oude) pleisterlagen ( ook kunstharspleisters)
• draagkrachtige bestaande verflagen
• zowel binnen- als buitenmuren
• scheuren en probleemzones met gedeeltelijk of gehele weefselinbedding
• KEIM Universeelputz kan dienen als onderlaag voor de KEIM Silikaatputz of KEIM Brillantputz.
• KEIM Universeelputz gebruikt als afwerklaag kan worden gestructureerd of geschuurd.
• Niet geschikt voor thermoplastische en verzepende ondergronden.

Verwerking
Sterk zuigende ondergronden voorbevochtigen.
Watertoevoeging: ca. 240 ml/kg. Dit komt overeen met 6 Liter water per zak van 25 kg, vervolgens met korfmenger het materiaal mengen tot een homogene massa ontstaat. (mengtijd ca. 2- 3 minuten) KEIM Universeelputz kan in één of in meer lagen worden aangebracht. De laagdikte per laag bedraagt minimaal 4 mm en maximaal 10 mm.

Bij toepassing als eindlaag de mortel filzen of doorschuren. Bij niet zuigende ondergronden kan eerst na doorharding van de eerste laag een dunne laag opgezet worden welke als fijn schuurwerk of filzlaag afgewerkt wordt. Bij toepassing van een wapeningsweefsel de KEIM Universeelputz ongeveer 3 mm dik opzetten, de wapening in de natte pleister bedden (banen 10 cm overlappend) en de volgende dag nogmaals met 3mm KEIM Universeelputz over zetten (totale laagdikte minimaal 6 mm). Mortel niet overmengen omdat anders een sterke reductie in sterkteontwikkeling plaatsvindt. Al afgebonden materiaal mag niet opnieuw opgemengd worden.

Verwerkingscondities  

De omgevings- en ondergrondtemperatuur dient gelijk of > +5 °C te zijn tijdens de applicatie en de droging van de pleister. Niet in direct zonlicht werken of op door de zon opgewarmde ondergronden. De gepleisterde oppervlakken tijdens de applicatie en na aanbrenging tegen wind en regen beschermen.
Droging: 1 mm pleisterdikte per 24 uur, bij toepassing van meerdere pleisterlagen.

Vervolgbehandeling   

 • met KEIM Silikatputz of KEIM Brillantputz,(geen voorbehandeling nodig).
 • met verf: alle KEIM verfsystemen voor binnen of buiten zijn geschikt. KEIM Universeelputz is na 10 dagen overschilderbaar.

Verbruik

ca. 1,1 kg /m² per mm laagdikte.

Verkrijgbaar per zak a 25kg, per pallet: 36 x 25kg.

De omgevings- en ondergrondtemperatuur dient gelijk of > +5 °C te zijn tijdens de applicatie en de droging van de pleister. Niet in direct zonlicht werken of op door de zon opgewarmde ondergronden. De gepleisterde oppervlakken tijdens de applicatie en na aanbrenging tegen wind en regen beschermen. Droging : 1 mm pleisterdikte per 24 uur, bij toepassing van meerdere pleisterlagen. Vervolgbehandeling met KEIM Silikatputz of KEIM Brillantputz,(geen voorbehandeling nodig). met verf : alle KEIM verfsystemen voor binnen of buiten zijn geschikt. KEIM Universeelputz is na 10 dagen overschilderbaar.