• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Binnenmuren

Binnenmuren schilderen met KEIM verfsysteem

Aan de slag met KEIM verfsysteem. Ben je een beetje handig? En wil je de binnenmuren verven zoals een echte schilder zou hebben gedaan? Volg onderstaande stappen, dan kan het niet mis gaan. Heb je tijdens verwerking nog vragen? Neem contact met ons op. Samen gaan we voor het beste resultaat!

Check vooraf ook even: GEZONDE VERF VOOR EEN GEZONDE WOONRUIMTEN

Stap: 1

Zorg dat de ondergrond draagkrachtig, droog, schoon, stof en vetvrij zijn. De ondergrond dient tijdens verwerking en droging >5 graden. Wil je de KEIM aanbrengen op een gipspleister ondergrond of spack wanden? Dan is het raadzaam om deze voor te strijken met KEIM Soliprim. Dit heeft te maken met de zuiging van de ondergrond.

Tip: Hoe weet je nu wanneer het een sterk zuigende ondergrond is en wat is normaal. Dat gaan we je uitleggen en kan je makkelijk zelf testen. Spuit wat water op de muur. Stroomt het water zo langs de muur naar beneden of heb je van de waterdruppels die naar beneden glijden? Dan hebben we te maken met een normaal tot nauwelijks zuigende ondergrond. Heb je geen waterdruppels die naar beneden zakken of uitlopers en merk je dat het vocht snel wordt opgenomen door de ondergrond? Dan spreken we van een zuigende ondergrond. 

Nog een tip: Net de wanden gestuct? Ga met je hand over de wand. Geeft het wit of poeder af? Dan is het zeker raadzaam om de wand voor te strijken. 

Stap: 2

Zorg dat alles goed af is gedekt. Meubels verplaats je of zet je in het midden van de ruimte. Verwijder schilderijen en/of decoraties aan de muren en dek alles af wat je niet wilt gaan schilderen met zeil. Tevens dek de vloer goed af. Dit kan met zeil anders afdekvlies

Stap: 3

Voorbereiding op het schilderwerk kan nu beginnen. TIP: Een opgeruimd en schone werkplek maakt uiteindelijk het beste resultaat. Repareer scheuren, naden en gaten. Dit kan je makkelijk doen met de Toupret Fibracryl vulmiddel en oneffenheden kan je schuren met een schuurpapier van fijne korrel. Borstel de wand schoon of ga er met een stofzuiger erover heen om al het stof te verwijderen. 

Heb je last van nicotine of vette aanslag op de wanden? Maak de wanden schoon met ProGold Allesreiniger. Dit kan met een spons of doek.  Maak hierna alles nogmaals goed schoon met een vochtige doek en laat het goed drogen alvorens te gaan schilderen. 

Stap: 4

Je kan beginnen met het verwerken van de KEIM verf wanneer de verwerkingstempratuur, omgevingstempratuur 5 graden of hoger is. Begin met afplakken van deuren, kozijnen en dergelijke wat je niet wilt schilderen. Dit kan met de juist afplakmaterialen. Check onze verfbenodigdheden voor de beste tapes e.d.. Bezuinig niet op materiaal, lees je goed in, dat is het halve werk!

Toch verfspatten, tijdens het verwerken van de KEIM, op ramen of waar je ze niet wilt hebben. Verwijder deze dan z.s.m. met water. 

Stap: 5

Wil je strak resultaat? Dan adviseren wij de Progold Verfrol Ultra Finish te gebruiken. Deze roller is verkrijgbaar in meerder breedtes. Zorg dat je voldoende verf op de roller doet. Gebruik je te weinig verf, dan krijg je alsnog strepen en dat wil je voorkomen. Je kan ook kiezen voor de ProGold Verfrol Vacht compleet met beugel. Deze roller is fijn in gebruik en neemt veel verf op, waardoor afgifte meer is. Geeft een normaal tot strak resultaat. 

-Lastige hoekjes, of schilderen achter de radiator of waar dan ook, probeer eens de Progold Radiatorkwast. Makkelijk in gebruik en zo kan je net dat ene hoekje, waar je anders niet bijkomt, meepakken met schilderen. 

-Vanuit de KEIM verf emmer werken kan makkelijk met een verfrooster. Overgieten naar een verf emmer of verf bak zijn ook mogelijkheden. 

Reiniging van gereedschap: 

-Direct na gebruik met water reinigen. 

-Tijdens pauze gereedschap in de verf of in water zetten. Voor gebruik dan goed droogmaken.

Stap: 6 (LET OP: tussen elke laag minimaal 6 uur droging aanhouden, dat staat in de specificaties. We adviseren eigenlijk altijd minimaal 12 uur droging aan te houden.)

Roer de verf goed door voor gebruik. Begin met een verfkwast de randen te schilderen en ga er met een kleine (10cm) verfroller overheen om de kwast strepen te verwijderen voor een strakker resultaat. Randen helemaal geschilderd. Begin dan het binnen werk te schilderen. Zorg dat je genoeg verf en overal evenveel verf op de roller hebt zitten en begin in de lengte te schilderen. Van onder naar boven, een paar banen naar links of rechts en ga weer terug over het geschilderde gedeelte. Zo weet je zeker dat je alles hebt geraakt. Herhaal dit tot dat de muur in z’n geheel is geschilderd. 

Tip: Pluisjes voorkomen. Beplak de roller met tape en haal de tape er hierna af. Als er losse pluisjes of haartje zitten aan de roller, haal je deze er zo vanaf. 

Enkele tips & tricks namens de schilder:

1.     Ben je klaar met het schilderwerk? Verwijder direct het afplakmateriaal e.d..

2.     Zoals hierboven aangegeven: Een opgeruimd en schone werkplek maakt uiteindelijk het beste resultaat.

3.     Een bepaald gedeelte in een ander kleurtje schilderen? Plak het gedeelte goed af. Met kit langs de tape gaan en strijk met je vinger deze glad. Goed laten drogen! Geschilder? Verwijder de tape en je ziet meteen het strakke resultaat. 

4.     Zorg voordat je gaat afplakken, dat de ondergrond stof vrij is. Anders hecht het niet.

5.     Heb je lekkage of vocht problemen gehad? Of krijg je kleine vliegenpoepjes niet van de muur? Gebruik dan de Isoleerspray van Progold. Hiermee isoleer je de vlek en komt deze niet door de verf heen.

 

 

LETOP: Lees voor gebruik alle productspecificaties en technisch informatie blad voor de verwerking van de producten. In werkelijkheid kan de verwerking anders zijn. Kom je er niet uit, of heb je hulp nodig vooraf of tijden de verwerking van onze KEIM verven. Neem contact op met een van onze deskundige medewerkers. 

 

Categorieën & filters
4 producten
per pagina
4 producten
per pagina