• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Brillantputz Rille Naturweiß

98,59
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Kies kleur
Hoeveel verf heb ik nodig?

KEIM BRILLANTPUTZ-RILLEPUTZ

 

1. PRODUCTOMSCHRIJVING
KEIM Brillantputz-Glattputz als hoogwaardige minerale dunlagige lichtgewichtmortel is een geproduceerde droge mortel volgens DIN EN 998-1, op basis van minerale bind- middelen en hoogwaardige vulstoffen.

2. TOEPASSINGSGEBIED
Als afwerklaag voor het KEIM Gevelisolatiesysteem. Deze beschikt over KOMO certificaat nr. IKB 2479-att/15 en het productcertificaat van het Bouwstoffenbesluit IKB 2486/13
Daarnaast als eindlaag voor alle minerale ondergronden, voor zover deze vlak en niet te ruw zijn. Uitstekend geschikt voor nabehandeling met een KEIM Lazuur.

3. PRODUCTEIGENSCHAPPEN
- Wateropname : w < 0,5 kg/m2 h0,5
- Dampdiffusieweerstand : sd ≤ 0,1 m
- Korrelgrootte : ca. 1 mm

Kleuren
Natuur wit en een selectie volgens KEIM exclusief waaier, waarbij de reflectiewaarde ≥ 30 dient te zijn voor gebruik op gevelisolatie.

4. VERWERKINGSINSTRUCTIES
Ondergrondvoorbehandeling
De ondergrond moet vlak, droog, draagkrachtig en vrij zijn van hechting verminderende restanten. Tevens mag deze niet te sterk zuigen.

Toepassing zonder voorbehandeling
- KEIM Pulverkleber - 90 (mortelweefsellaag)
- KEIM Armierungsmasse -100 (mortelweefsellaag)
- KEIM Universeelputz

Grondering met KEIM Putzgrund
- Minerale mortels volgens P II en P III volgens DIN V 18550
- Gips en gipskartonplaten.

Applicatie
Giet ca. 6,5 liter water voor één zak (25 kg) in een kuip en voeg de droge mortel toe. Bij het mengen additioneel water toevoegen totdat een romige consistentie wordt bereikt, hierbij een totaal hoeveelheid van 10 liter per zak niet over-
schrijden.

Het mengen dient met een langzaam draaiende menger te worden aangemaakt. Na het aanmaken de mortel kort laten rijpen en nogmaals kort doormengen. De aangemaakte mortel wordt in een laagdikte van ongeveer 2 tot 3 mm aangebracht en vervolgens glad gemest. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid de mortel na 1 tot 3 uur met een zachte, fijne schuurspons afwerken. Ter vermijding van zichtbare aanzetten per vlak steeds nat in nat doorwerken. Tevens alleen mortels met hetzelfde chargenummer per vlak verwerken.

Machinale verwerking
KEIM Brillantputz-Glattpiutz laat zich met de gangbare mortelpompen verwerken, voor zover deze geschikt zijn voor het aanbrengen van dunnere lagen. KEIM Brillantputz- Glattputz kan ook met een doorloopmenger worden ge- mengd. De waterhoeveelheid bepaalt daarbij de verwer- kingsconsistentie. Voor het manueel aanbrengen van de putz deze na een rijping van enkele minuten nog eens kort me- chanisch doorroeren. Voor het machinaal opbrengen van de in de doorloopmenger gemengde putz zijn mortelpompen met een variabel stroomvolume. Na het opbrengen de putz afwerken en schuren in het gewenste patroon.

Verwerkingscondities
De omgevings- en ondergrondtemperatuur dient gelijk of
> +5 °C te zijn tijdens de applicatie en de droging van de pleister. Het is tevens van belang dat de aangebrachte producten vorstvrij afbinden. Het afbindproces wordt sterk vertraagd door lage temperaturen. Bij verwachte nachtvorst applicatie staken. Niet in direct zonlicht werken of op door de zon opgewarmde ondergronden. Niet verwerken bij zeer hoge luchttemperaturen en/of sterke wind. De gepleisterde oppervlakken tijdens de applicatie en na aanbrenging tegen wind en regen beschermen, indien nodig bevochtigen.

Verbruik
Bij een laagdikte van 3 mm: ca. 3 - 4 kg/m².

Opmerking:
Bij gekleurde minerale mortel systemen kunnen lichte kleur- nuances en onregelmatigheden ontstaan welke een product- eigenschap zijn en geen afwijking. Uit esthetische gronden kan toepassing van een KEIM egalisatieverf aan te bevelen zijn. Om kleurverschillen tussen verschillende charges te voorkomen is het aan te bevelen de te verbruiken hoeveel- heid in één charge te bestellen.