• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

KEIM Design-Lasur

134,44
Op voorraad
Kies kleur
Hoeveel verf heb ik nodig?

KEIM Design-Lasur

Productomschrijving

Gebruiksklare Lazuur-concentraat op basis van Sol-Silicaat volgens DIN 1062-1, in combinatie met KEIM Design-Base en KEIM Design-Fixatief voor de creatie van een transparante lazuur met een uitgesproken mineraal karakter. KEIM Design-Lasur voldoet aan de eisen volgens DIN 18363.421 voor dispersie silicaatverven. Het product is sprankelend en absoluut licht-echt door het gebruik van zuiver anorganische kleurpigmenten. Ook is KEIM Design-Lasur bestand tegen weers-/ en milieu invloeden.

Toepassingsgebied
Zowel binnen als buiten toepasbaar voor een unieke Lazuurcreatie op KEIM silicaatverven.

Producteigenschappen
Door het schilderen van KEIM Design-Lasur in twee of drie lagen naar keuze met KEIM Design-Base en/ of KEIM Design-Fixatief in de juiste transparantiegraad ingesteld, kunnen de meest uiteenlopende lazuureffecten worden bereikt. Transparantie en kleurgraad hangen af van de gekozen kleur en de verdunningsgraad. In de praktijk komen lazuurgraden voor van 1:5 tot 1:20 ( Design-Lasur tot Design-Base). Door het gebruik van Design-Base wordt een verbeterde verwerkingsconsistentie, verminderde kans op aanzetten en een langere open tijd verkregen. De met het KEIM Design-Lasur kleurrijk uitgevoerde oppervlak is:                                                                               • absoluut lichtecht
 • weersbestendig
 • niet gevoelig voor milieu invloeden
 • mineraal mat

Technische kenmerken
 • Soortelijk gewicht : ca 1,2 – 1,3 g/cm3
 • sd-waarde: < 0.01 m
 • Lichtbestendigheid pigmenten: B1 (Fb-code volgens BFS-merkblad-Nr26)

Kleuren
KEIM Design-Lasur is leverbaar in de kleuren van de KEIM Palette Exklusiv , Avantgarde en in de monochroomkleuren D9001 tot D9012 (voor binnen en buiten), in D9018, D9019 en D9020 (alleen voor binnen) als ook in D1001 (goud), D1002 (zilver), D1003 (koper) en D1004 (lavarood).

Verwerkingsinstructies
De ondergrond moet stof-/ en vetvrij zijn, droog en zuigend. Vuil, slecht hechtende oude verflagen en losse delen dienen te worden verwijderd. Voor een ideaal zuigende en homogene ondergrond zijn twee silicaat grondlagen (aanbrengen met lazuurkwast) aan te brengen.

Lazurende verflaag
Voor een lazurende verflaag is de KEIM Design-Lasur mengbaar met KEIM Design-Base tot het gewenste lazuureffect is bereikt. Verdunning is in elke verhouding mogelijk, in de praktijk komen lazuurgraden van 1:5 tot 1:20 voor. Voor sterk transparante lazuren en lazuren met volle kleuren is een verdunning met KEIM Design-Fixatief aan te bevelen. Voor en tijdens het werk de aangemaakte lazuur telkens goed oproeren. Water of ander materiaal mogen niet worden toegevoegd. De gebruiksklare lazuur wordt met een lazuurborstel (bij voorkeur de ovale KEIM lazuurborstel) in de kruislingse techniek aangebracht. Door het mengen met Design-Base is ook verwerking met de roller
mogelijk. Tijdens het aanbrengen van de lazuur is het belangrijk te allen tijde het product vlot en doorlopend te verwerken en aanzetten te vermijden.

Aanbeveling
De systeemcomponenten van het Design-Lasur systeem: KEIM Design-Lasur, Design-Base en Design-Fixatief kunnen in elke gewenste verhouding met elkaar gemengd worden. KEIM Design-Base leidt tot een mooiere transparantie bij een ideale verwerkingsconsistentie en laagdikte. KEIM Design-Fixatief zorgt voor zeer transparante, sprankelende Lazuren.

Verwerkingsvoorschriften
Omgeving- en ondergrondtemperatuur tussen +5ºC en 30°C. Uitsluitend op een droge ondergrond en buiten alleen bij droog weer verwerken en niet bij directe zonbelasting, op sterk opgewarmde ondergronden of bij sterke wind verwerken. Natte verflagen beschermen tegen direct zonlicht, harde wind en regenval.

Wachttijden
Tussen de lazuurlagen telkens een wachttijd aanhouden van ca. 12 uur.

Verbruik
Naar gelang de mengverhouding en per lazuurlaag:
ca. 100 ml/m2 gemengd product Design-Lasur en Design-Base.
ca. 50 ml/m2 gemengd product Design-Lasur en Design-Fixatief.

De opgegeven verbruiken zijn richtwaarden, afhankelijk van het gewenste lazuureffect, de wijze van applicatie en van de ondergrond. Het exacte verbruik kan uitsluitend middels een proefvlak worden vastgesteld.

Reiniging van Gereedschap
Direct na gebruik met water reinigen. Tijdens pauze gereedschap in de verf of in water zetten.

Verpakking
5 L en 15 L inhoud.

Opslag
In gesloten verpakking, koel maar vorstvrij ca. 12 maanden houdbaar. Tegen hitte en directe zonbelasting beschermen.

Gevarencodering
Niet van toepassing.

Transport codering
Niet van toepassing.

Afval
EG- Afvalstoffenbesluit Nr. 08 01 12. Uitsluitend lege ingedroogde verpakking ter recycling aanbieden.

Veiligheidsvoorschriften
Niet te behandelen oppervlakken (zoals glas, natuursteen, keramiek, hout etc.) door juiste voorzorgsmaatregelen beschermen. Spetters op omliggende oppervlakken en vloer direct met veel water oplossen en verwijderen. Ogen tegen spetters beschermen. Verf buiten het bereik van kinderen bewaren.

In geval van twijfel over de ondergrond en/of de verwerking, raadpleeg onze adviseur. De door ons gegeven adviezen en werkmethoden worden gegeven in functie van de laatste ontwikkelingen van onze producten. Wij garanderen de kwaliteit van onze producten, maar kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden in verband met de verwerking ervan. Wij leveren uitsluitend volgens de algemene verkoopvoorwaarden (VVVF).

De productspecificatie kunt u hier downloaden

Omgeving- en ondergrondtemperatuur tussen +5°C en 30°C. Uitsluitend op een droge ondergrond en buiten alleen bij droog weer verwerken en niet bij directe zonbelasting, op sterk opgewarmde ondergronden of bij sterke windverwerken. Natte verflagen beschermen tegen direct zonlicht, harde wind en regenval. Wachttijden Tussen de lazuurlagen telkens een wachttijd aanhouden van ca. 12 uur. Verbruik Naar gelang de mengverhouding en per lazuurlaag: ca. 100 ml/m2 gemengd product Design-Lasur en Design-Base. ca. 50 ml/m2 gemengd product Design-Lasur en Design-Fixatief. De opgegeven verbruiken zijn richtwaarden, afhankelijk van het gewenste lazuureffect, de wijze van applicatie en van de ondergrond. Het exacte verbruik kan uitsluitend middels een proefvlak worden vastgesteld. Reiniging van Gereedschap Direct na gebruik met water reinigen. Tijdens pauze gereedschap in de verf of in water zetten.