• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Waarom Mineralen verf gebruiken

MINERAAL IS NATUURLIJK EN VRIJ VAN SCHADELIJKE STOFFEN

Mineraalverven spelen hier hun positieve troef maximaal uit: Ze bestaan namelijk uit natuurlijke grondstoffen. Het systeem bevat geen problematische stoffen, zoals oplosmiddelen, weekmakers, biociden of andere conserveringsmiddelen die in het milieu kunnen komen – veilig dus voor mens én milieu. De extreme duurzaamheid van mineraalverven ontziet niet alleen de portemonnee, maar ook de grondstoffen. Er hoeft namelijk veel minder vaak te worden gerenoveerd. En als er al gerenoveerd moet worden, is reiniging van de oude gevel met water genoeg. Aangezien mineraalverven geen dikke lagen op de ondergrond vormen, hoeven deze ook niet tegen hoge kosten te worden verwijderd en afgevoerd. Mineraalverven beschermen het waardevolle materiaal van een gebouw tegen schadelijke milieu-invloeden. Zo dragen zij bij aan de duurzaamheid.

Maar vergeet ook niet dat de verven van KEIM ecologisch verantwoord zijn! Milieubewust bouwen betekent energie-efficiënt plannen, maar ook bewust kiezen voor duurzame materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen en makkelijk kunnen worden afgevoerd in dit geval mineraalverven. De materiaalkeuze is tegenwoordig één van de belangrijkste aspecten van de ecologisch optimale bouw. Naast het energieverbruik van het gebouw, zijn ook de kenmerken van de bouwmaterialen van belang voor de milieubalans van een pand. En hoewel de benodigde hoeveelheid verf maar een klein percentage van de materialen is, moet de impact van gevel- en interieurverven niet worden onderschat. Naast de directe gevolgen door het gehalte aan schadelijke stoffen of emissies bij de verwerking, dragen factoren als gebruik van grondstoffen en duurzaamheid aanzienlijk bij aan de milieubalans.

Verf is meer dan verf

Verf verschilt onderling nogal. Maatgevend voor de eigenschappen van verf zijn de “intrinsieke kwaliteiten”, d.w.z. de samenstelling van bindmiddelen, pigmenten, vulstoffen en additieven.

De verven van KEIM hebben een volledig minerale basis. Het natuurlijke bindmiddel “waterglas” is een silicaat dat een chemische verbinding met minerale ondergronden aangaat, zoals steen, pleister en beton. Zo ontstaat een zeer duurzame verbinding die veel langer meegaat dan zuiver oppervlakkige verkleving van traditionele dispersieverven.

Veel traditionele wandverven bevatten conserveringsmiddelen, zoals isothiazolinone. De binnenverven van KEIM garanderen een gezond woonklimaat en zijn niet geconserveerd met isothiazolinone, aangezien dit allergische reacties kan veroorzaken bij mensen met een allergie of kinderen. De alkaliteit van het silicaatbindmiddel maakt een conserveringsmiddel overbodig en beschermt ook tegen schimmelvorming op uw wanden!

Verfproducten op basis van een alternatief bindmiddel hebben deze natuurlijke conservering niet. Om verf houdbaar te maken, worden normaal gesproken conserveringsmiddelen toegevoegd.

Bovendien wordt de verf regelmatig getest door onafhankelijke testinstituten, zoals het “Institut für Umwelt und Gesundheit (IUG)”. Wij kunnen dus gerust stellen dat KEIM voorop loopt op het gebied van verven voor een gezond woonklimaat!

Gezond binnen

Brandveiligheid, geluidsisolatie, thermische isolatie - voor bijna alles bestaan er normen in de bouw, alleen niet voor de gezondheid van bewoners. Schadelijke stoffen in de binnenlucht beïnvloeden niet alleen de kwaliteit van de aanwezigheid, maar ook onze gezondheid. Artsen zijn bezorgd, dat steeds meer mensen op steeds meer stoffen allergisch reageren. Kinderen zijn daarin sterk vertegenwoordigd, omdat zij wezenlijk gevoeliger reageren dan volwassenen.

Het doel van verantwoorde bouw en architectuur zou de creatie moeten zijn van gebouwen met een gezond binnenklimaat. Wat zorgt eigenlijk voor een gezond binnenklimaat? Dat hangt van verschillende factoren af zoals temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Maar ook emissies uit bouwstoffen en meubels kunnen de kwaliteit van de binnenlucht en daarmee ons welzijn beïnvloeden. Met name moderne, zwaar geïsoleerde gebouwen zonder gecontroleerd ventilatiesysteem stellen ons voor behoorlijke uitdagingen.

De dampopen mineraalverven van KEIM bevatten geen stoffen die voor de gezondheid van de mensen of voor het milieu schadelijk zouden kunnen zijn.

Ongeacht of het gaat om een woon-, slaap of werkkamer, een kinderdagverblijf, een school of ziekenhuizen - met de mineraalverven van KEIM kan iedereen gewoon en veilig doorademen.

Het gebruik van KEIM Innostar. Dit fantastische KEIM product is uitermate efficiënt in gebruik. Het innovatieve materiaal dekt uitstekend. In de meeste gevallen is één keer aanbrengen al voldoende. KEIM Innostar spat niet of nauwelijks bij het verwerken en maakt een snelle, veilige en productieve werkwijze mogelijk. De prachtige witgraad van het materiaal laat iedere ruimte optimaal tot zijn recht komen. KEIM Innostar is te mengen in veelal lichte kleuren. Mocht je nu een donkere kleur willen hebben. Dan is het product KEIM Optil geschikt. 

KEIM Innostar is vrij van weekmakers en oplosmiddelen en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Omdat de verf nagenoeg geurneutraal is, kan de ruimte na verven snel weer in gebruik worden genomen. En dit alles voor een gezond binnenklimaat. 

Zo heeft de KEIM Innostar een aantal goede eigenschappen. De verf is goed reinigbaar (klasse1), is uitstekend dekkend en heeft een hoge witgraad. Daarbij is deze verf reukvrij en makkelijk te verwerken. Heeft een hoge waterdamp doorlatend vermogen, geen schimmelvorming meer en hypo allergeen. EN vergeet niet dat de verf een exclusieve matte uitstraling heeft. 

 

Delen: