• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

Keim Mineraalverf en Certificaten. Wat zegt dit nou eigenlijk....

 

Certificaten en KEIM mineraalverf..... 

Zoals jullie weten, is KEIM een duurzaam product. Maar wist je dat KEIM mineraalverf al diverse certificaten heeft weten te bemachtigen? In deze blog zal ik een paar certificaten benoemen en meteen erbij uitleggen wat deze inhoudt. Maar vooral, waarom KEIM mineraalverf deze certificering heeft gekregen. 

KEIM mineraalverven staat voor hoogwaardig, duurzaam en milieuvriendelijk. Nog een weetje…. KEIM mineraalverf is een van de weinige verffabrikanten die een breed scala aan certificaten heeft voor hun producten! Wederom, fijn om te horen… 

 

Al eens gehoord van Cradle to Cradle? 

Cradle to Cradle is een concept dat zich richt op duurzaamheid en het minimaliseren van afval. KEIM mineraalverven zet zich in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke producten. De verven van KEIM zijn daarom ontworpen volgens het Cradle to Cradle-principe. Dit betekent dat alle ingrediënten van de verf volledig veilig zijn voor mens en milieu en dat de verf na gebruik volledig recyclebaar is. Tevens maakt KEIM alleen gebruik van natuurlijke materialen om hun verven te maken, zoals minerale pigmenten, water en kalk. Hierdoor zijn de verven volledig biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu. Dit in tegenstelling tot traditionele verven, die vaak giftige stoffen bevatten en bijdragen aan vervuiling en afvalproblemen.

Door te kiezen voor Cradle to Cradle-gecertificeerde verven van KEIM draag je dus bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Dan heb je ook nog het ISO 9001-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat KEIM voldoet aan de internationale normen voor kwaliteitsbeheer. Dit betekent dat hun producten en diensten voldoen aan de eisen van klanten en voldoen aan de wettelijke voorschriften. Een ander belangrijk certificaat is het ISO 14001-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat KEIM voldoet aan de normen voor milieumanagement. Ze hebben een systeem ontwikkeld om de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren en te voorkomen dat ze schadelijke stoffen in de atmosfeer uitstoten.

Weetje: We brengen allemaal gemiddeld 21 uur per dag in gesloten ruimtes door! Of we ons daar goed voelen, hangt in grote mate af van het binnenklimaat en de luchtkwaliteit.

 

Of wat dacht je van Nature Plus label waarmee de ecologische binnenverf KEIM Biosil is voorzien. Hiermee voldoet het aan de strenge kwaliteitseisen. KEIM Biosil is emissievrij en zeer diffusie open en wordt regelmatig en op vrijwillige basis door onafhankelijke testinstelling op schadelijke stoffen gecontroleerd. KEIM Biosil staat gerand voor een comfortabel atmosfeer en prettige gevoel van veiligheid. Ongeacht of het een woon, slaap of werkkamer en anders scholen, ziekenhuis of verzorgingshuizen betreft. 

Last van allergie? KEIM heeft in 1998 het ‘TÜV Milieukeurmerk’ en in 2003 het certificaat ‘Allergiker Geeignet’ gekregen. Een ideale verf voor mensen met een allergie. Dit omdat zoals eerder ook aangegeven geen conserveringsmiddelen, weekmakers en oplosmiddelen aan de KEIM verven zijn toegevoegd. 

Kortom, KEIM mineraalverf besteed veel aandacht aan kwaliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de hoogste normen. Met hun uitgebreide reeks certificaten kunnen klanten er zeker van zijn dat ze de beste verven en coatings krijgen die beschikbaar zijn. 

Wil jij ook gebruik gaan maken van onze producten van KEIM. Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Delen: