• Ecologisch en duurzaam
  • 20 jaar kleurgarantie
  • Exclusieve uitstraling
  • Hoogste waterdamp doorlatendheid

wanneer kun je het beste buiten schilderen

Over het buitenschilderwerk van de gevel bestaat nog wel eens verwarring. In deze blog belichten we de periode waarin het beste de gevel geschilderd kan worden. Natuurlijk gaan we uit van het schilderen met KEIM, dat is namelijk ons vakgebied....

KEIM verkiezelt het beste wanneer de ondergrond (de gevel dus in dit geval) droog is. Het vochtpercentage dient gelijk of lager te zijn dan 6%, eigenlijk praktisch kurkdroog. Dit is met name belangrijk voor een onbehandelde gevel die voor het eerst met KEIM geschilderd gaat worden. KEIM geeft 20 jaar kleurgarantie op haar producten, maar dit houdt dus tevens in dat men zich aan een bepaald aantal voorwaarden dient te houden, ook KEIM-producten hebben net als ieder ander product een handleiding! (Tip: de meeste producten in onze webshop hebben onder de 'omschrijving' een product / technisch informatieblad die men kan downloaden) Hierin vind men praktisch alle benodigde informatie in terug.

Omdat het eerder vermelde lage vochtpercentage zeer zeker van belang is, wordt meestal het advies gegeven om het schilderwerk aan de buitengevel op te pakken in de periode van april tot en met september. De buitentemperatuur speelt namelijk ook nog een rol: KEIM dient aangebracht te worden bij een temperatuur tussen de +5°C en +25°C. De periode is echter geen vast gegeven, ook in maart of in oktober kunnen we in Nederland nog een aantal dagen met goed weer en genoemde temperaturen hebben waardoor ook hier het schilderen nog mogelijk is.

Is het een dag of 2 droog en de temperatuur is goed: succes met je schildersklus!

In een volgend blog komen we terug op de verschillen van de meest gebruikte soorten KEIM verf voor de buitengevel.

 

Delen: